• Головна
  • Новини
  • Вакцинація "на місцях": жителі сіл Вараської громади можуть звертатися до ФАП та амбулаторій

Вакцинація "на місцях": жителі сіл Вараської громади можуть звертатися до ФАП та амбулаторій

Для жителів Вараської громади немає потреби їхати до її центру задля отримання щеплень проти COVID-19. Вакцинуватися можна на місцях, заощадивши час та гроші, що могли бути витрачені на проїзд.

За інформацією Вараського центру первинної медичної допомоги, усі ФАП та амбулаторії Вараської громади забезпечені вакцинами проти COVID-19.

"Нашими фахівцями були проведені зустрічі із жителями сіл Сопачів, Заболоття, Собіщиці, Більська Воля та Мульчиці щодо необхідності вакцинації прости COVID-19. Планується також провести зустріч із жителями села Рудка. Процес вакцинації населення у сільських місцевостях є налагодженим, до кожної амбулаторії направлено флакони із вакцинами, що маємо у наявності. Однак, цей процес відбувається дещо інакше, ніж у центрі вакцинації. Якщо у Вараші можна просто прийти й одразу отримати вакцину проти COVID-19, то у сільських місцевостях потрібен попередній запис. Загалом, процес не настільки швидкий як у місті, але все таки краще і дешевше аніж їхати до центру громади. Тому звертайтеся до місцевих ФАП та записуйтеся на вакцинацію", – закликає заступник директора Вараського ЦПМД Павло Пан.

Відмітимо, що ця інформація є доволі актуальною та корисною для працівників освіти сіл Вараської громади, які вимушені працювати дистанційно у зв’язку із низьким відсотком вакцинованих працівників навчальних закладів.

Нагадаємо, із минулого тижня на Рівненщині діє "жовта" карантинна зона. Таке рішення ухвалено іще 21 вересня на засіданні Державної комісії з питань ТЕБ і НС. За новими правилами адаптивного карантину, обмеження послаблюють для тих закладів господарювання та освіти, у яких вакциновано першою дозою не менше 80% працівників.

До слова, досі перебувають на дистанційному навчанні Більськовільський, Сопачівський, Собіщицький, Мульчицький ліцеї, Рудківський заклад загальної середньої освіти, а також Вараська гімназія і вараські ліцеї №2,4,5.

У Центрі вакцинації населення від COVID-19 м.Вараш є вакцини: CoronaVac, AstraZeneca та Pfizer. Центр працює щодня з 9:00-15:00 у Вараській міській публічній бібліотеці за адресою м-р Перемоги 23 (колишнє приміщення МРЕО, військкомату). Попередній запис для вакцинації відбувається у сімейного лікаря або за номером телефону (067) 678-76-32.