• Головна
  • Новини
  • До Вараської громади завітає волонтерський будівничий табір БУР

До Вараської громади завітає волонтерський будівничий табір БУР

7 жовтня представники волонтерського руху "Будуємо Україну Разом" (БУР) розкажуть про заплановані активності на території громади.

Прес-конференцію заплановано на 15:00 у малій залі засідань приміщення виконавчого комітету Вараської міської ради (3 поверх).

xxv1zsm92zllw9seuqhg

БУР-табір - це волонтерський будівничий табір в невеликих містах чи селах України, який залучає молодь з усієї країни до волонтерства. Він відбудеться у рамках програми "Мріємо та діємо".

Упродовж дев'яти днів, із 16 по 24 жовтня, волонтери з різних куточків України, а також жителі громади зможуть разом створити комфортні умови для життя сім’ям, які цього потребують. Також кожного дня на волонтерів чекає освітня програма з лекціями, презентаціями можливостей для розвитку молоді, екскурсіями, майстер-класами та нетворкінгом.

58574574 2027838903

Відмітимо, що за програмою "Мріємо та діємо" у Вараші відбулася серія тренінгів. Минулих вихідних у Центрі дозвілля відбувся тренінг із активації Молодіжної роботи. Молодь Вараської громади навчалась створювати дієві молодіжні інструменти, дізнавалась про механізми ефективної роботи Молодіжної ради, а також обговорювали "підводні камені" молодіжної політики та дієві засоби проти вигоряння.

"Ми маємо працювати над тим, щоб створити середовище, де молодь мала би можливість самореалізуватися, вдосконалювати свої навички та здібності та, відповідно, отримані знання, втілювати у реальність на практиці та долучатись до розбудови громади", – зауважує заступник міського голови Дмитро Стецюк.

Також у рамках проєкту "Мріємо та діємо" у Вараській громаді вже організовувалися тренінги для молоді. Окрім цього Вараська громада бере участь у грантовому проєкті для залучення коштів на створення молодіжного простору.

Ілюстрації руху "БУР"