• Головна
  • Новини
  • На виїзному засіданні “земельної” комісії вирішували конфліктні питання

На виїзному засіданні “земельної” комісії вирішували конфліктні питання

Відбулося виїзне засідання постійної депутатської комісії з питань земельних відносин, містобудування та екології.

У понеділок, 11 жовтня, депутати розглянули низку питань щодо земельних відносин, серед яких були проєкти рішень про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у постійне користування ДП "НАЕК "Енергоатом" у с. Заболоття, надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність мешканцям Вараської громади у Вараші, селах Стара Рафалівка, Сопачів та Собіщиці.

Також було розглянуто звернення від жителів громади щодо усунення перешкод у вільному доступі до земельної ділянки (м. Вараш) та колективне звернення жителів с.Стара Рафалівка щодо питання доїзду до земельної ділянки, яка перебуває у користуванні.

За словами голови "земельної" комісії Віри Литвин (фракція "Пропозиція"), питання, які розглядали під час засідання, були "гарячими" та болючими, однак членам комісії вдалося їх врегулювати.

"Під час виїзного засідання було розглянуто ряд питань щодо земельних конфліктів жителів с.Старої Рафалівки, с.Сопачів, м.Вараш. За результатами обговорення з урахуваннями встановлених на місці обставин члени комісії винесли відповідні рекомендації, які були озвучені мешканцям. Хочу висловити вдячність старості с.Собіщиці Олександру Гаврилюку, який допоміг вирішити спір між двома жителями даного села", – зазначила Віра Литвин.