• Головна
  • Новини
  • Вараська лікарня – друга в області серед завантаженості хворими COVID-19

Вараська лікарня – друга в області серед завантаженості хворими COVID-19

У Рівненській області збільшується рівень захворюваності на COVID-19 та зростає заповненість ліжкового фонду, який передбачений для надання медичної допомоги хворим.

За інформацією директора департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення Рівненської ОДА Олега Вівсянника, виголошеною під час брифінгу 18 жовтня, Вараська багатопрофільна лікарня нині посідає друге місце серед медичних закладів області щодо завантаженості ліжкового фонду хворими COVID-19 – цей показник складає 60%. Найбільша завантаженість у Рівненській обласній клінічній лікарні ім.Юрія Семенюка – 85%. Третє та четверте місце посіли Дубенська міська лікарня та Острозька багатопрофільна лікарня – 42% та 28% відповідно. Найменша завантаженість у Рівненській центральній міській лікарні – там показник сягає 19,89%.

Також під час брифінгу повідомили, що відсоток захворілих на COVID-19 серед тих, хто вакцинований першою дозою складає 4,9%, а захворілих серед вакцинованих осіб двома дозами – менше 2%. Не зареєстровано жодного летального випадку серед вакцинованих та захворілих на COVID-19 людей.

За словами директора Вараської багатопрофільної лікарні Тетяни Латишенко, станом на 19 жовтня у лікарні перебуває 59 хворих COVID-19, із них 84% одержують кисень, решта використовують кисневі концентратори. Попри завантаженість лікарні до неї продовжують доправляти хворих COVID-19 із населених пунктів з-за меж Вараського району. Водночас у Вараській багатопрофільній лікарні змушені відмовляти у госпіталізації таких пацієнтів через підвищене навантаження на медичний персонал.

Зазначимо, щодня кількість звернень до лікарів та кількість позитивних випадків захворювання на COVID-19 зростає. За три робочі дні попереднього тижня виявлено 78 хворих COVID-19. Нині на самоізоляції перебуває 518 осіб, зокрема учні чотирьох класів.

Медики закликають вакцинуватися, адже нині це єдиний спосіб захистити себе та близьких від недуги.

У Центрі вакцинації населення від COVID-19 м.Вараш нині є вакцини: CoronaVac, AstraZeneca та Pfizer. Центр працює щодня з 9:00-15:00 у приміщенні Вараського центру первинної медичної допомоги за адресою м-р Перемоги 23/1 (колишнє приміщення стоматологічної поліклініки). Попередній запис для вакцинації відбувається у сімейного лікаря або за номером телефону (067) 678-76-32. Також усі ФАП та амбулаторії Вараської громади забезпечені вакцинами проти COVID-19, вакцинація там відбувається за попереднім записом.