• Головна
  • Новини
  • Проєкти Вараської громади здобули першість в обласному відборі проєктів регіонального розвитку

Проєкти Вараської громади здобули першість в обласному відборі проєктів регіонального розвитку

Вараська громада очікує рішення конкурсної комісії Державного фонду регіонального розвитку щодо двох поданих проєктів.

Проєкти громади у сферах громадської безпеки та охорони здоров’я витримали обласний етап оцінювання та отримали у своїй категорії найвищу кількість балів.

"Серед обласних проєктів поданих у сфері "Охорони здоров’я" та "Громадської безпеки та порятунку" тримаємо першість. До того ж на загальноукраїнському рівні проєкти Вараської громади мають хороші результати", – зауважує начальник Управління економіки та розвитку громади Ірина Барабух.

Проєкт у сфері "Громадської безпеки та порятунку" передбачає створення Центру безпеки громадян із будівництвом системи відеоспостереження громади. Застосування системи відеоспостереження, системи оповіщення та обробки даних, що надходитимуть з ІР-відеокамер, забезпечить оперативне та комплексне реагування на протиправні дії та надзвичайні ситуації. Докладний опис проєкту створення центру безпеки.

Інший проєкт передбачає співфінансування у придбанні комп’ютерного томографа для Вараської багатопрофільної лікарні. Реалізація проєкту дасть змогу забезпечити ранню діагностику захворювань, покращити рівень надання невідкладної медичної допомоги та оперативне лікування мешканців громади. Докладний опис проєкту.