• Головна
  • Новини
  • Члени "соціальної" комісії підтримали виділення коштів для придбання ПЛР-тестів

Члени "соціальної" комісії підтримали виділення коштів для придбання ПЛР-тестів

Відбулося засідання Комісії з питань соціального захисту та охорони здоров’я Вараської міської ради.

Під час засідання члени комісії розглянули низку питань. Депутатами було вирішено підтримати зміни до проєктів рішень щодо внесення змін до програми оздоровлення та відпочинку дітей Вараської громади на 2021-2025 роки, внесення змін до положення про Вараський міський центр соціальних служб та затвердження комплексної програми "Здоров'я" на 2022-2025 роки.

Також 10 листопада депутатами було обговорено питання щодо виділення коштів на ПЛР-тести та продовжено обговорення питання щодо функціонування амбулаторії в селі Заболоття, розпочате на попередньому засіданні, та пошуку рішення стосовно незаконного проживання громадян у приміщенні амбулаторії.

Директор Вараської багатопрофільної лікарні Тетяна Латишенко повідомила, що у зв’язку зі швидкими темпами росту захворюваності на COVID-19 та необхідністю проведення швидкого й оперативного виявлення хворих та кола їх контактних осіб, необхідно проводити ПЛР-тести у Вараші. На базі лікарні функціонує ПЛР-лабораторія, однак упродовж останніх 2 місяців кількість опрацьованих тестів збільшується щодня, саме тому, на цей час, у лабораторії відсутні необхідні тест-системи та додаткові матеріали для проведення тестування. Також закінчилися і експрес-тести для проведення тестувань.

IMG 2423

Тетяна Латишенко запропонувала підтримати лист щодо виділення коштів на придбання тест-систем, додаткових матеріалів для проведення тестування та експрес-тестів на потреби медичної галузі громади, оскільки кошти від Національної служби здоров’я України, за умовами співпраці, надійдуть значно пізніше.

Депутати одноголосно підтримали дану пропозицію.

Начальник Відділу охорони здоров’я Департаменту соціального захисту та гідності виконавчого комітету Вараської міської ради Вікторія Михайловська повідомила, що особа, котра незаконно проживає у приміщенні Заболоттівської амбулаторії, досі перебуває у приміщенні закладу і запропонувала створити тимчасову комісію щодо встановлення факту незаконного проживання.

Зазначимо, дане питання не врегульоване із 2019 року.

IMG 2419

Начальник Управління правового забезпечення Олександр Долюк також підтримав пропозицію утворити тимчасову комісію щодо розгляду даної проблеми задля збору усіх фактичних обставин справи, встановлення факту незаконного проживання особи та можливості досудового врегулювання проблеми або ж, у разі неможливості вирішення питання без залучення суду, мати усі необхідні матеріали для підготовки позову.

Після бурхливого та тривалого обговорення усіх можливих шляхів подолання проблеми, депутати підтримали пропозицію щодо створення тимчасової комісії задля встановлення факту незаконного проживання громадян на території Заболоттівської амбулаторії.