COVID-сертифікат: відвідувати лікаря непотрібно

У Вараському центрі первинної медичної допомоги наголошують, що для одержання сертифіката про вакцинацію необов’язково приходити до лікаря.

COVID-сертифікат доволі легко отримати у додатку "Дія". До того ж нещодавно уряд спростив процедуру підпису – нині непотрібно підтвердження особи за допомогою Photo ID, достатньо згоди користувача. Оновіть додаток та отримайте сертифікат.

"Відтепер жителям Вараської громади не треба зайвий раз звертатися до лікарів за документом, які засвідчують вакцинацію. COVID-сертифікат у додатку "Дія" є повноцінним, паперового варіанту не треба. Якщо сертифікат зроблений на сайті, то кожен може його роздрукувати. Якщо ж у вас немає доступу до мережі Інтернет, то тоді сімейний лікар випише міжнародне свідоцтво про вакцинацію на підставі закордонного паспорта або надасть довідку форми №063/о – карту профілактичних щеплень куди вписуються відомості про отриману вакцинацію та завіряються мокрою печаткою закладом охорони здоров’я. Усі документи є рівноцінними й підтверджують вакцинацію", – наголошує заступник директора Вараського центру первинної медичної допомоги Павло Пан.

Відмітимо, що для генерації COVID-сертифікату, як на порталі, так і у застосунку Дія достатньо авторизації через BankID чи Mobile ID.

Нагадаємо, Центр вакцинації населення від COVID-19 у Вараші працює у приміщенні Центру дозвілля за адресою м-р Будівельників 2А ("Лісова пісня"). Центр працює щодня із 8:00 до 16:00 без вихідних. Щеплення відбуваються вакцинами CoronaVac, Pfizer, AstraZeneca, Moderna. Попередній запис для вакцинації відбувається у сімейного лікаря або за номером телефону (067) 678-76-32, або у порядку "живої" черги. Також усі ФАП та амбулаторії Вараської громади забезпечені вакцинами проти COVID-19, вакцинація там відбувається за попереднім записом.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!