• Головна
  • Новини
  • Жителі Вараської громади мають можливість отримати консультацію хірурга з Німеччини

Жителі Вараської громади мають можливість отримати консультацію хірурга з Німеччини

До Вараської багатопрофільної лікарні завітав лікар-хірург з Німеччини – Ульріх Бьокман. Фахівець спеціалізується на лапароскопічній хірургії і проктології уже більше 25 років.

Упродовж 18 днів іноземець навчатиме і ділитиметься досвідом із вараськими лікарями. Це стало можливим завдяки реалізації проєкту міжнародного співробітництва Senior Experten Service (SES), представником якого в Україні є директор КП "Вараштепловодоканал" Юрій Трачук.

"Програма фінансується Фондом німецької економіки з міжнародного співробітництва. Ульріх Бьокман дуже потужний фахівець, якого важко "упіймати", оскільки він постійно в операційній. Його спеціалізація – покращення системи післяопераційної реабілітації. Пришвидшити терміни виконання операції, з акцентом на малоінвазійність, відповідно зменшується і час реабілітації. Це такий підхід, який використовується у більшості європейських університетів, де він, до слова, й викладає і є тренером хірургів. Ульріх із невеликого містечка біля Бремена, але саме це місто є університетським центром навчання малоінвазійної хірургії. Дуже висококваліфікований фахівець, знаний у Європі", – зауважує Юрій Трачук.

2605706оо8976544

У свою чергу заступник директора Вараської багатопрофільної лікарні Анатолій Зосимчук зауважує, що головною метою приїзду фахівця є підвищення кваліфікації вараських лікарів щодо техніки оперативних втручань в сфері малоінвазивної хірургії задля сучасного медичного поступу.

9ор76

Ульріх Бьокман (у центрі) з вараськими хірургами

"Ульріх Бьокман – хірург, який має досвід у малоінвазійних методах лікування органів грудини, черевної порожнини (окрім онкологічних, обширних гінекологічних операцій). Малоінвазивна, тобто мало травматична для тканин і органів пацієнта, зокрема за допомогою невеликих проколів шкіри відбувається процедура оперативних втручань, перевагами є мінімальна травматизація та короткий термін перебування пацієнта у стаціонарі, швидке відновлення після операції. Зокрема, німецький фахівець ознайомлював наших хірургів із теоретичною базою. Також Ульріх Бьокман спільно з нашими лікарями робитиме оперативні втручання. Лікарі Вараської багатопрофільної лікарні отримали унікальну можливість, здобути нові знання та європейський досвід. До того ж, це навчання не онлайн, а безпосередньо в операційній – це практика, яка для хірурга має велике значення. Більше того, мешканці Вараської громади мають можливість потрапити на консультацію до Ульріха Бьокмана. З усіх питань звертатися до лікарів-хірургів хірургічного відділення нашої лікарні", – наголосив Анатолій Зосимчук.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!