1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Уперше цей день відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я як заклик до соціальної терпимості і підвищення обізнаності щодо ВІЛ/СНІД. Із того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно.

Минуло більше трьох десятків років, але проблема боротьби з поширенням ВІЛ-інфекції/СНІДу залишається досить актуальною.

На сьогодні ситуація із захворюванням на ВІЛ та СНІД є критичною, тому дуже важливою є профілактична робота серед молоді, оскільки саме вона є найбільш уразливою категорією. Недостатня обізнаність сприяє поширенню міфів. Як правило, ВІЛ ми сприймаємо як страшну епідемію.

17193c016709cbe8

Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це ще одна можливість дізнатися про факти щодо поширеності ВІЛ-інфекції і втілити знання у практику. Якщо молоді люди розуміють, як передається ВІЛ-інфекція, як їй можна запобігти, вони можуть за допомогою цих знань дбати про власне здоров’я і здоров’я інших та толерантно ставитися до тих, хто живе з ВІЛ-інфекцією.

Саме тому напередодні Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом фахівець соціальної роботи Вараського міського центру соціальних служб провела інформаційно-просвітницький захід під гаслом "Зупинимо СНІД разом, поки він не зупинив наше життя!". Основна увага на заході була приділена інформації про властивості смертельного вірусу та шляхи поширення хвороби, про лікування, методи профілактики СНІДу і методи діагностики, стан захворюваності на ВІЛ/СНІД в Україні та у місті Вараш зокрема.

56 096

Станом на 1 грудня 2021 р. у Вараші на обліку із ВІЛ/СНІД перебуває 93 особи, із них 40 жінок, ВІЛ-інфікованих дітей немає, одна дитина до 18 місяців із невстановленим статусом.

Також під час проведення заходу обговорювалась проблема толерантності суспільства до ВІЛ-інфікованих. Учасники знайшли відповіді на свої запитання в інформаційних повідомленнях, дискусіях та зуміли переконатись, що СНІД – не перешкода дружбі. Усі присутні отримали інформаційно-просвітницькі буклети з корисною інформацією, визначили для себе основні життєві позиції та правила, яких необхідно дотримуватися у боротьбі з цією хворобою.

04 503

Будьмо обережними, цінуймо та бережімо кожну мить свого життя!

Читайте також:

Жителів Вараської громади закликають безоплатно обстежитись на ВІЛ-інфекцію

Інформацію і світлини надано Вараським міським центром соціальних служб

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!