• Головна
  • Новини
  • У Держбюджеті України на 2022 рік заплановано 337 млн грн для громад у зонах спостереження АЕС

У Держбюджеті України на 2022 рік заплановано 337 млн грн для громад у зонах спостереження АЕС

137 мільйонів гривень нерозподіленої субвенції для громад, розташованих у 30-кілометровій зоні АЕС, будуть враховані у Державному бюджеті України на 2022 рік. Про це повідомив перший заступник голови Бюджетного комітету Верховної ради України, народний депутат Іван Крулько.

Також у держбюджеті наступного року передбачено іще 200 млн грн субвенції громадам у зонах атомних станцій. Відтак, загальна сума субвенції на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення складе 337 млн грн.

1944

Олександр Мензул

"Про цю проблему, яка актуальна для всіх громад з 30-кілометрових зон атомних станцій, постійно озвучую на зустрічах з урядовцями, з народними депутатами. Це гроші, котрі нам гарантовані Законом України "Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку", але Кабмін спрямовує їх до загального фонду Державного бюджету України і в цьому "болоті" вони розчиняються. Вараська громада у квітні цього року стала членом Асоціації громад зон спостереження АЕС - ми об'єдналися, щоб спільно боротися за повернення нам коштів для соціально-економічної компенсації ризику населення, повернення пільг щодо сплати за електроенергію для населення, боремося і за таку ж преференцію для бізнесу. Сподіваюсь, що у наступному році ми все таки одержимо належні нам за законом кошти і спрямуємо їх на наші проєкти", – зауважує Олександр Мензул.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!