• Головна
  • Новини
  • У Вараській громаді встановлено "помаранчевий" рівень епіднебезпеки

У Вараській громаді встановлено "помаранчевий" рівень епіднебезпеки

Із 22 січня 2022 року на території Вараської громади встановлюється "помаранчевий" рівень епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Таке рішення сьогодні під час онлайн-засідання ухвалили члени Комісії ТЕБ і НС Вараської міської територіальної громади.

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України №1236 від 9 грудня 2020 р. (зі змінами) "помаранчевий" рівень епідемічної небезпеки є попереджувальним рівнем, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні, що може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів. "Помаранчевою" територія стає автоматично, якщо має перевищений один із індикаторів, який стосується рівня госпіталізацій, зайнятості ліжок із підведеним киснем тощо.

Протокол позачергового засідання комісії з питань ТЕБ і НС Вараської громади №1440-ПТ-ТЕБтаНС-01-22 від 21.01.2022 р.

"Помаранчевий" рівень епідемічної небезпеки не містить додаткових обмежень, діють обмеження "жовтого" рівня, зокрема:

  • проведення масових заходів за участю більш як 1 особи на 4 кв. м площі будівлі або території,
  • заповненість кінозалів та залів інших закладів культури понад 50% місць,
  • заповненість спортзалів і фітнес-центрів не більше ніж 1 особа на 10 кв. метрів тощо.

Заклади освіти працюватимуть за такими умовами:

  • дитячі садки та 1-4 класи шкіл працюватимуть стаціонарно,
  • 5-12 класи шкіл та інші заклади освіти вимагатимуть особливих умов. Для роботи у звичному режимі 100% персоналу закладу освіти мають бути щепленими хоча б одною дозою вакцини проти COVID-19.

264664950

Водночас вимоги до "жовтого" рівня є пом’якшеними для вакцинованих.

Обмеження "жовтого" рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та усі організатори масових заходів, працівники кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть хоча б одне щеплення від COVID-19. Повинні мати при собі один із документів:

  • "жовтий" COVID-сертифікат або паперову довідку 063-О (чинні 30 днів);
  • "зелений" COVID-сертифікат (чинний 270 днів);
  • Міжнародне свідоцтво про вакцинацію (чинне 270 днів);
  • іноземний COVID-сертифікат про щеплення вакцинами, дозволеними ВООЗ (чинний 270 днів);
  • негативний результат ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена (чинний 72 години).
  • сертифікат про одужання від COVID-19 (чинний 105 днів із дати встановлення діагнозу).

Тобто для роботи та відвідування закладів на жовтому рівні достатньо отримати хоча б одне щеплення та мати хоча б "жовтий" внутрішній COVID-сертифікат або тимчасово довідку 063-О, видану лікарем, який проводив щеплення. Термін дії "жовтого" сертифіката – 30 днів.

Нагадаємо, Центр вакцинації населення від COVID-19 у Вараші працює у приміщенні Центру дозвілля за адресою м-р Будівельників 2А ("Лісова пісня"). Центр працює щодня із 9:00 до 15:00 без вихідних (обідня перерва з 12:00 до 12:30). Щеплення відбуваються вакцинами CoronaVac, Pfizer, Moderna.

Попередній запис для вакцинації відбувається за номером телефону (067) 678-76-32 або у порядку "живої" черги. Також усі ФАП та амбулаторії Вараської громади забезпечені вакцинами проти COVID-19, вакцинація там відбувається за попереднім записом.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! Telegram, Viber Приєднуйтесь!