• Головна
  • Новини
  • Координаційна рада з питань розвитку підприємництва обговорювала питання оподаткування

Координаційна рада з питань розвитку підприємництва обговорювала питання оподаткування

Відбулося засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва при міському голові.

Міський голова Олександр Мензул, підприємці, депутати міської ради, представники податкової, Держпродспоживслужби, заступники міського голови обговорювали питання оподаткування, реалізації проєкту сироваріння у громаді, звернення представників мережі АТБ щодо надання дозволу з продажу алкоголю у нічний час, акт-проєкт правил торгівлі на ринках громади.

"Ми приділяємо доволі багато уваги діалогу, взаємодії з бізнесом, з нашими підприємцями – адже це основа успішності будь-якої громади. Минулого місяця ми запрошували підприємців на зустріч, щоб представити наше концептуальне бачення розвитку громади. Учора обговорювали, скажемо так, більш робочі питання, почули думки, зокрема й експертні, які будуть корисні при ухваленні рішень", – зауважив міський голова Олександр Мензул.

5589

Олександр Мензул

Насамперед учасники ради розглянули питання місцевих податків і зборів, проблемні питання щодо сплати єдиного податку.

"Із цього приводу представниками податкової було надано детальні роз’яснення щодо порядку сплати єдиного податку як у 2022 році, так і в 2020, і в 2021 роках. За результатом обговорення вирішено для більш широкого ознайомлення підприємців і надання детальної інформації, для уникнення можливих непорозумінь, оприлюднити на сайті спільний коментар міської ради та податкової інспекції", – відмітила начальник Управління економіки та розвитку громади Ірина Барабух.

Затим розглянуто решту питань порядку денного засідання.

5564

Олег Сніжко (у центрі)

"Маю позитивне враження від учорашньої зустрічі нашої координаційної ради – ефект у тому, що обговорили питання, котрі є нагальними для підприємців громади: і про правила торгівлі на ринку, і про торгівлю алкоголем уночі, і про податки. До слова, дуже добре, що на засідання прийшли представники податкової інпекції і ми нарешті змогли розставити крапки над "і" щодо ставок оподаткування у 2020 році, очікуємо спільного роз’яснення. Сподіваюсь, що у майбутньому більше не матимемо таких ситуацій щодо різного трактування рішень міської ради з боку інспекції. Хочеться, щоб у такому форматі ми збиралися щомісяця й обговорювали питання, які cправді цікавлять наших підприємців", – сказав підприємець, депутат Вараської міської ради Олег Сніжко.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! Telegram, Viber Приєднуйтесь!