• Головна
  • Новини
  • Прийнято Стратегію розвитку Вараської громади до 2027 року

Прийнято Стратегію розвитку Вараської громади до 2027 року

Депутати Вараської міської ради затвердили "Стратегію розвитку Вараської міської територіальної громади на період до 2027 року". Відповідний проєкт рішення сьогодні підтримали 19 депутатів під час засідання двадцять другої сесії ВМР.

Стратегія – ґрунтовний документ, що визначає напрямок розвитку громади до 2027 р., який базується на аналітичних показниках діяльності, наявних ресурсах та їх динаміці використання за останні п'ять років.

"Під час реалізації Стратегії планується використати наявні переваги громади. Стратегія нам потрібна для того, щоб максимально використовувати наші переваги і потенціал для забезпечення мешканців громади комфортними і безпечними умовами проживання, якісними соціальними та адміністративними послугами, високим рівнем освіти, цікавим дозвіллям та сильною економікою", – зауважує міський голова м.Вараш Олександр Мензул.

Розробка Стратегії розпочалася минулоріч. Участь у розробці брали декілька експертних груп, до складу яких увійшли спеціалісти з усіх сфер і галузей громади. Під час 20 засідань учасники аналізували стан бюджету громади, її інвестиційну привабливість, обговорювали подальший розвиток культури і соціальної сфери, оцінювали стан медичної галузі, аналізували переваги та проблеми освітньої сфери, житлово-комунального господарства тощо.

За словами регіонального координатора Програми розвитку ООН із досягнення цілей сталого розвитку в Рівненській області Ольги Кашевської, стратегія розроблена фахово, розглянуті усі аспекти розвитку громади, ретельно проаналізовані ресурсні потенціали та відповідає нормативним документам, стратегії регіонального розвитку держави і стратегії обласній. За основними напрямками відповідає державній програмі. У процесі розробки ретельно вивчені та опрацьовані можливі напрямки потенціалу, реалізації проєктів розвитку громади.

Ознаймитись зі Стратегією

Переглянути презентацію

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!