• Головна
  • Новини
  • Олександр Мензул: Стратегія розвитку потрібна, щоб громада брала участь у міжнароднних проєктах

Олександр Мензул: Стратегія розвитку потрібна, щоб громада брала участь у міжнароднних проєктах

Стратегія розвитку Вараської громади на період до 2027 року дозволить громаді брати участь у програмах державного співфінансування, у різноманітних грантових проєктах тощо. Про це зауважив міський голова м.Вараш Олександр Мензул у коментарі телеканалу "Енергоатом".

"На сесії міської ради ми ухвалили довгострокову програму. Стратегія – це документ, котрий, насамперед, визначає напрямки розвитку всієї нашої громади. Вона розроблена за рекомендацією та методичними вказівками Міністерства регіонального розвитку України. Стратегія необхідна, передусім, для того, щоб наша громада брала участь у різноманітних грантових проєктах. Також часто іноземні партнери, які розглядають варіанти співпраці з нами, цікавляться чи маємо ми стратегічне бачення розвитку. На цей момент документ створений українською мовою, однак, переконаний, основні тези та ідеї треба перекласти англійською й польською мовами", – зазначив у коментарі Олександр Мензул.

Нагадаємо, розробка Стратегії розпочалася минулоріч. Участь у розробці брали декілька експертних груп, до складу яких увійшли спеціалісти з усіх сфер і галузей громади. Під час 20 засідань учасники аналізували стан бюджету громади, її інвестиційну привабливість, обговорювали подальший розвиток культури і соціальної сфери, оцінювали стан медичної галузі, аналізували переваги та проблеми освітньої сфери, житлово-комунального господарства тощо.

Ознаймитись зі Стратегією

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!