Кузнецовськ стане безпечним містом.

Перед початком четвертої сесії директор науково-виробничого підприємства «Технічне Бюро Кадастру» (м.Луцьк)  Олександр Холодков розповів про стан містобудівного кадастру міста Кузнецовськ.

Офіційна частина засідання розпочалася  із виконання Державного Гімну України та з хвилини мовчання, якою міський голова Сергій Анощенко запропонував вшанувати пам'ять Героїв Крут і тих, хто загинув за незалежність та територіальну цілісність  України.

Відповідно до Указу Президента України Сергій Анощенко вручив нагрудні знаки та посвідчення «Мати-героїня» чотирьом багатодітним матерям Кузнецовська - Власюк Наталії Олександрівні (матері семи дітей), Іскандеровій Олені Іванівні (матері десяти дітей), Ляшик Олені Петрівні (матері шести дітей), Рибчинчук Надії Степанівні (матері п’яти дітей).

При затвердженні порядку денного  вісім питань, які стосувалися  надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для будівництва індивідуального  гаража були виключені, оскільки потребують перевірки достовірності поданих довідок про безпосередню участь особи в АТО.

Першим питанням депутати розглянули звернення мешканців міста. Цього разу до народних обранців з проханням допомогти повернути майно, приміщення та відновити роботу дитячого творчого колективу музично-театральної  студії «Калейдоскоп» звернулася колишній керівник Світлана Гурова. З метою вивчення цього питання було створено робочу депутатську групу у складі чотирьох осіб -  Євгена Павлишина, Миколи Ковбасюка, Сергія Присяжнюка, Бориса Бірука.

Другим питанням депутати заслухали інформацію начальника Кузнецовського відділу Сарненської місцевої прокуратури Олени Боровик про  стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку на території м.Кузнецовськ.  Депутатів хвилювали питання з приводу роботи відділу прокуратури міста та реалізації конституційного права на звернення громадян, зокрема щодо довготривалої процедури їх подачі.

Далі народні обранці своїми рішеннями затвердили план роботи Кузнецовської міської ради сьомого скликання на І квартал 2016 року та Положення про помічника-консультанта депутата Кузнецовської міської ради, внесли зміни до складу постійних комісії міської ради.

Міська рада внесла зміни до міської програми «Розвитку фізичної культури і спорту» на 2015-2016 роки» та до рішення міської ради  «Про затвердження Положення про порядок списання майна, що є комунальною власністю територіальної громади м.Кузнецовськ».

Зацікавив та знайшов одноголосну підтримку депутатської когорти важливий проект «Про затвердження програми «Безпечне місто Кузнецовськ на 2016-2017 роки», який представив на розгляд міської ради заступник міського голови Володимир Грушевський.  Метою даного проекту є проведення заходів щодо посилення безпеки мешканців міста Кузнецовськ, захисту важливих об’єктів міста та комунального майна, підтримка нормальної життєдіяльності міста, посилення безпеки дорожнього руху, забезпечення належного контролю за проведенням у місті масових заходів, мітингів, демонстрацій, підвищення рівня розкриття правопорушень.

Ним передбачається встановлення веб-камер та пристроїв для спостереження за важливими об’єктами міста, а також створення центру збереження даних.

Не набрали потрібної кількості голосів  проекти рішень про затвердження технічної документації із землеустрою щодо об’єднання земельних ділянок фізичній особі-підприємцю Батановій З.А. для будівництва та обслуговування будівель торгівлі та надання земельної ділянки в оренду, а також про продаж земельної ділянки несільськогосподарського призначення у власність фізичній особі-підприємцю Водько Н.С.

Аналогічно не знайшов підтримки проект «Про припинення права оренди земельної ділянки підприємству «Богдар» Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» відповідно проект рішення «Про надання дозволу на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки площею 0,07 га для викупу її у власність фізичній особі-підприємцю Дмитру Федорчуку»  був знятий з порядку денного сесії.

Своїми двома наступними рішеннями міська рада створилапостійну діючу комісію з контролю за використанням комунального майна, яке передано в оренду та  комісію з проведення конкурсу на право оренди комунального майна.

Інші чотири проекти  вносять зміни в порядок сплати місцевих податків та зборів і скасовують рішення про ставку акцизного податку. Дані рішення розроблені на вимогу Закону України на №909 від 24.12.2015 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році.

Далі депутати заслухали та обговорили звіти про роботу  комунальних підприємств міста. Щодо звіту про роботу КП «Кузнецовське міське бюро технічної інвентаризації» за 2015 рік,  який  представив на розгляд міської ради Віктор Келлер, суттєвих запитань не виникало.

Стосовно роботи  комунального підприємства «Міські електричні мережі» за 2015 рік прозвітував Станіслав Решетицький. До керівника у присутніх виникло багато запитань щодо освітлення міста, заробітної плати працівників даного підприємства та доцільності придбання транспортного засобу для бригади вуличного освітлення.

Після тривалого обговорення звітів міська рада  прийняла рішення взяти їх до відома.

Завершилась сесія розглядом ряду звернень.

Звернення міської ради до Прем’єр-міністра України щодо недопущення закриття кінно-спортивної бази, яка є об’єктом соціальної інфраструктури міста, озвучив міський голова Сергій Анощенко.

Депутат Дмитро Ющук виступив з ініціативою щодо утримання кінно-спортивної бази за кошти міського бюджету. Також було внесено пропозицію щодо доопрацювання даного звернення та направлення його до Кабінету Міністрів України.

Депутати прийняли звернення до Кабінету Міністрів України, народного депутата України Василя Яніцького, голови Рівненської ОДА Віталій Чугуннікова, голови Рівненської обласної ради Володимира Ковальчука про доцільність збереження відділення пенсійного фонду в місті Кузнецовськ.

Загалом під час сесії депутати розглянули і прийняли рішення з тридцяти трьох питань.