• Головна
  • Новини
  • Про ситуацію із реалізацією проєктів Громадського бюджету Вараської громади

Про ситуацію із реалізацією проєктів Громадського бюджету Вараської громади

У зв’язку з дією військового стану та дотриманням вимог Постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану", цьогоріч можливо реалізувати лише частину проєктів-переможців Громадського бюджету Вараської громади, деякі з них – частково. Про це повідомив керуючий справами виконавчого комітету Вараської міської ради Сергій Денега.

"Постанова Кабінету Міністрів України №590 нас обмежує у використанні бюджетних коштів та не дає можливості закупити матеріали, обладнання для реалізації проєктів Громадського бюджету. Водночас, мали можливість організувати придбання деяких послуг та робіт – цим і скористалися. Зокрема, реалізували проєкти, які передбачають певні заходи, такі як спортивні. Окрім цього, плануємо частково реалізувати сільські проєкти, котрі передбачали благоустрій територій у селах Стара Рафалівка, Озірці, Більська Воля та частково один зі шкільних проєктів", – зазначив Сергій Денега.

Керуючий справами наголосив, що проєкти, котрі не були цього року виконані – реалізують при наявності фінансування. Докладніше про ситуацію щодо проєктів за програмою Громадського бюджету у відеокоментарі Сергія Денеги.
Нагадаємо, минулого року координаційний комітет із впровадження Громадського бюджету Вараської громади підбив підсумки першого в історії Вараської громади Громадського бюджету.

Зокрема, під час засідання 10 листопада 2021 року члени комітету затвердили 19 проєктів-переможців, які набрали найбільшу кількість голосів жителів громади.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!