• Головна
  • Новини
  • "Регламента" комісії підтримала кандидатури на звання "Почесний громадянин Вараської міської територіальної громади"

"Регламента" комісії підтримала кандидатури на звання "Почесний громадянин Вараської міської територіальної громади"

Відбулося засідання Комісії з питань депутатської діяльності, законності та правопорядку Вараської міської ради. Депутати розглянули шість питань порядку денного.

Передусім, 24 листопада, члени комісії заслухали начальника Відділу претензійно-позовної роботи Управління правового забезпечення Ольгу Процун, котра доповіла про нову редакцію Регламенту Вараської міської ради восьмого скликання.

Під час обговорення, як і на засіданні "гуманітарної" комісії, обговорювався один із пунктів Регламенту щодо "пакетного" голосування. Опісля тривалої дискусії депутати вирішили опрацювати це питання спільно з іншими комісіями.

Затим начальник Управління економіки та розвитку громади Ірина Барабух представила проєкт рішення щодо припинення членства в місцевій асоціації органів місцевого самоврядування "Асоціація відкритих міст". За її словами, асоціація не виконує покладених на неї функцій, отже членство у ній для Вараської громади є недоцільним. Депутати пристали на пропозицію припинити членство в асоціації.

photo 2022 11 24 17 09 57

Наступним питанням порядку денного був проєкт рішення про присвоєння звання "Почесний громадянин Вараської МТГ". Начальник Відділу персоналу Оксана Тарадюк доповіла, що 13 жовтня цього року рішенням Вараської міської ради було присвоєно звання сімнадцяти Захисникам України, котрі віддали своє життя за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни.

На жаль, війна ще не закінчилась і нашу громаду ще неодноразово чекатимуть звістки про загибель наших воїнів. Задля увічнення їхнього подвигу перед Батьківщиною, їхні імена включать до списку Почесних громадян назавжди. В обговорюваному проєкті рішення почесне звання пропонується іще трьом полеглим Захисникам – Валентину Товкачу, Юрію Чулянчику та Олександру Яйчені. Члени комісії підтримали проєкт одноголосно.

Також під час сьогоднішнього засідання члени комісії розглянули питання внесення змін до Програми мобілізаційної підготовки, мобілізації та оборонної роботи у Вараській міській територіальній громаді на 2022-2025 роки і внесення змін до рішення Вараської міської ради "Про затвердження структури виконавчих органів Вараської міської ради, загальної чисельності працівників апарату управління".

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!