• Головна
  • Новини
  • Нова староста, зміни до програм та вимушене збільшення штату – інформація про сесію Вараської міської ради

Нова староста, зміни до програм та вимушене збільшення штату – інформація про сесію Вараської міської ради

Відбулося чергове засідання двадцять шостої сесії Вараської міської ради. До участі у засіданні зареєструвалося 27 депутатів.

Депутатам запропонували 68 питань порядку денного, однак було вирішено виключити 4 питання та додати до розгляду 7 питань. Загалом сьогодні, 2 грудня, депутатами було розглянуто 71 питання порядку денного.

Розпочалось засідання традиційно – із депутатських запитів та звернень. Депутат Олександр Дерев'янчук (фракція "Європейська Солідарність") запропонував підтримати два звернення Вараської міської ради до вищого керівництва держави щодо негайної заборони в Україні російської православної церкви.

"Обшуки, проведені у монастирях і єпархіях різних областей, і зокрема у Києво-Печерській Лаврі, підтвердили наявність там російських агітаційних матеріалів, спрямованих на розкол українського суспільства, перебування підозрілих осіб. Ці факти підтверджують: колаборація з окупантом – це не поодинокі випадки, а системне явище. І це явище не знаходить оцінки у керівництва московської церкви в Україні. Навпаки, бачимо спроби виправдати подібну діяльність, щонайбільш – замовчати її. Російська церква, разом зі своїми структурними підрозділами і залежними організаціями, має бути заборонена в Україні. ", – мовиться у тексті одного зі звернень.

IMG 5492

У свою чергу депутат Олександр Чех (фракція "Слуга народу") проінформував колег про ухвалене у четвер, 1 грудня, рішення РНБО, яким, зокрема, доручено Уряду внести до розгляду Верховної Ради України законопроєкт про унеможливлення діяльності в Україні афілійованих релігійних організацій із центрами впливу у рф та ін.

Обидва звернення прийняті – "за" 19 голосів.

Затим свої звернення оголосили ще двоє депутатів. Зокрема, Володимир Грушевський (фракція "Голос") закликав провести службове розслідування щодо посадовців, які невірно підготували документи стосовно звільнення працівників ліквідованого Управління праці та соціального захисту населення. У свою чергу, Олег Сніжко (фракція "Пропозиція") звернувся до виконавчих органів ради терміново розробити правила облаштування місць поховання загиблих Героїв та виділити для цього кошти.

IMG 5505

Усі звернення можна прослухати у аудіокастах за посиланням

Розгляд питань порядку денного депутати розпочали із найбільшого блоку – "земельних" питань, яких сьогодні було винесено 45.

Також депутати Вараської міської ради підтримали рішення про призначення кандидатури Лесі Овсянік на посаду старости Мульчицького старостинського округу (села Мульчиці, Кримне, Журавлине та Уріччя).

"Обіцяю прозоро добросовісно працювати для жителів мульчицького округу і не тільки. Попри те, що я жінка, я сильна духом, характером, і кулаком, і волею", – сказала Овсянік під час виступу на сесії.

Нагадаємо, 24-25 листопада члени організаційного комітету організували у селах округу громадське обговорення кандидатури, запропонованої міським головою. На підтримку Лесі Овсянік зібрано 365 голосів (тобто 22%) жителів Мульчицького старостинського округу.

IMG 5488

Окрім цього, депутати підтримали зміни до структури виконавчих органів Вараської міської ради, загальної чисельності працівників апарату управління. Так, на виконання рішень та постанов судів щодо поновлення деяких працівників на посадах, вирішено утворити у структурі Департаменту соціального захисту та гідності Управління праці та соціального захисту населення.

Одним із суспільно важливих проєктом рішення, який підтримали депутати, став проєкт про присвоєння звання "Почесний громадянин міста Вараш". Начальник Відділу персоналу Оксана Тарадюк доповіла, що 13 жовтня цього року рішенням Вараської міської ради було присвоєно звання сімнадцяти Захисникам України, котрі віддали своє життя за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. В обговорюваному проєкті рішення почесне звання присвоєно іще чотирьом полеглим Захисникам – Андрію Редьку, Валентину Товкачу, Юрію Чулянчику та Олександру Яйчені.

IMG 5486

Під час засідання депутати підтримали і проєкти рішень щодо внесення змін до установчих документів комунального закладу "Вараський молодіжний центр" та затвердження Положення про комунальний заклад "Вараський молодіжний центр" у новій редакції, внесення змін до Комплексної програми благоустрою та розвитку комунального господарства Вараської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, внесення змін до Програми харчування учнів закладів загальної середньої освіти Вараської міської територіальної громади на 2020-2022 роки, внесення змін до Програми мобілізаційної підготовки, мобілізації та оборонної роботи у Вараській міській територіальній громаді на 2022-2025 роки, нову редакцію Порядку виплати адресної допомоги на придбання житла для учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, членів сімей загиблих (померлих) учасників АТО/ООС на 2021-2025 роки на умовах співфінансування та інші проєкти рішень.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!