• Головна
  • Новини
  • "Гуманітарна" комісія заслухала звіт про роботу Департаменту культури, туризму, молоді та спорту

"Гуманітарна" комісія заслухала звіт про роботу Департаменту культури, туризму, молоді та спорту

Відбулося засідання Комісії з гуманітарних питань, дитячої, молодіжної політики та спорту Вараської міської ради.

Під час засідання комісії, яке відбулося 8 грудня, розглянули три питання порядку денного.

Передусім, члени комісії заслухали звіт про роботу Департаменту культури, туризму, молоді та спорту за 2022 рік. Директор департаменту Наталія Петрович доповіла присутнім про проєкти та заходи, реалізовані працівниками упродовж року.

6183

Наталія Петрович

Зокрема, директор зауважила, що комунальний заклад "Вараський молодіжний центр" організував більше 25 заходів. Також надала інформацію скільки було залучено грантових коштів. За словами Н.Петрович, у рамках одного з грантів "Доброго вечора, ми з України" було працевлаштовано дві внутрішньо переміщених особи. Також сьогодні  в.о.керівника молодіжного центру Вікторія Радчук перебуває у Страсбурзі, на запрошення Ради Європи.

За "Програмою оздоровлення та відпочинку" Відділ молодіжних ініціатив департаменту організував 31 захід. У рамках програми фінансуються поїздки ГО "Ольбери", ГО "Пласт Вараш" та оздоровче таборування для людей з інвалідністю.

Окрім цього Наталія Петрович додала, що у Вараській мистецькій школі було зроблене найпростіше укриття та закуплений генератор, наразі там також працюють над аварійним ремонтом покрівлі. Щодо бібліотек громади, то закуплено два генератори. Зроблено ремонтні роботи в с.Стара Рафалівка, с.Заболотті – ремонт сантехніки, ремонт покрівлі, замінили вхідні двері, для будинку культури с.Більська Воля розроблено проектно-кошторисну документацію для ремонту покрівлі.

Також цьогоріч вдалося реалізувати спортивні проєкти у рамках програми Громадського бюджету.

Наступним депутати розглянули питання щодо пропозицій по облаштуванню або будівництву сховищ на території громади для належної організації освітнього процесу.

Нагадаємо, на минулому засіданні "гуманітарної" комісії депутати доручили Відділу архітектури та містобудування та Відділу цивільного захисту населення надати пропозиції щодо облаштування або будівництва найпростішого укриття чи сховища для визначених закладів освіти Вараської громади.

6248

Начальник Управління освіти Олена Корень доповіла депутатам, що будівлю Вараського ліцею №3 днями оглядали проєктанти. Зокрема, вони досліджували варіант стосовно заглиблення укриття, що дозволить "виграти" висоту приміщення. Також вона надала інформацію членам "гуманітарної" комісії про потреби виділення коштів із врахуванням пропозицій керівників навчальних закладів громади для ремонтів (капітальних та поточних) на 2023 рік. Визначено основні пріоритети: завершення ремонту спортивної зали Вараського ліцею №2, фасадні роботи їдальні Вараського ліцею №1, ремонт покрівлі Вараського ліцею №3, виготовлення проектно-кошторисної документації ремонту спортивних залів у с.Собіщиці та с.Мульчиці.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!