• Головна
  • Новини
  • У Вараській громаді продовжують виготовляти окопні свічки для військових

У Вараській громаді продовжують виготовляти окопні свічки для військових

Вараський міський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю імені З.А.Матвієнко продовжує волонтерити в тилу – виготовляють окопні свічки для військовослужбовців.

Таким чином хочуть допомогти українським солдатам на передовій зігрітися у холодну пору року.

Днями працівники спільно із батьками отримувачів послуг Центру реабілітації зібрали 21 тис. грн та придбали 180 кг парафіну для виготовлення свічок, котрі допомагають освітити бліндаж чи укриття, зігрітися, приготувати їжу, а також підсушити одяг.

photo 2023 02 07 12 30 05сайт

За словами директора Вараського міського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю імені З.А.Матвієнко Наталії Федінчик, свій волонтерський рух працівники розпочали іще в листопаді минулого року. Спочатку із воском та парафіном допомагали церкви Вараської громади, голови ОСББ та навіть бджолярі України. Наразі кошти на матеріали для виготовлення свічок збирали власними силами. До процесу виготовлення долучаються як працівники, так і вихованці закладу.

photo 2023 02 07 12 30 08 2сайт

Волонтери Центру відправили для бійців-земляків нашої громади уже близько трьох тисяч свічок. Разом із тим збирають та передають на передову теплі речі та продукти харчування.

photo 2023 02 07 12 29 49сайт

До слова, у Вараській громаді виготовляють окопні свічки та передають військовослужбовцям також Вараський центр дитячої та юнацької творчості і Координаційний гуманітарний штаб м.Вараш. Нещодавно 87-річний волонтер В’чеслав Найденов передав 10 тис. грн для придбання 100 кг парафіну.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!