• Головна
  • Новини
  • Між Варашем і Ловіїсою підписано договір про побратимство

Між Варашем і Ловіїсою підписано договір про побратимство

Міський голова м.Вараш Олександр Мензул та міський голова м.Ловіїса (Фінляндія) Ян Д. Окер-Блом (Jan D.Oker-Blom) підписали угоду про побратимство між містами.

Договір був схвалений депутатами міських рад ще у грудні минулого року, а підписання документа стало можливим 7 березня у польському місті Міколайкі, де відбувся VIII Європейському конгресі місцевого самоврядування, у роботі якого брали участь міські голови.

PodpisaieMIastPartnerskich 13 1

"Завдяки цій співпраці Вараш гармонійно долучиться до спільноти європейських міст-супутників АЕС, які разом вирішують проблемні питання, дбають про розвиток. Вараш, Вараська громада, може стати містком, через який спрямовуватиметься закордонна допомога для відбудови українських міст-супутників, що зазнали жаху окупації. Упевнений, що ми відтепер маємо іще одного надійного партнера", – зауважує Олександр Мензул.

PodpisaieMIastPartnerskich 16 1

Ян Д.Окер-Блом (ліворуч) і Олександр Мензул

"Угода між нашими містами – це знак підтримки України. Договір служить основою для співпраці в політичних та економічних питаннях, пов’язаних з ядерною енергетикою, а також у питаннях, пов’язаних з демократією, освітою та адмініструванням", – цитує Яна Д.Окер-Блома офіційний сайт Ловіїси.

Світлини loviisa.kuvat.fi

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!