• Головна
  • Новини
  • На "комунальній" комісії обговорили питання щодо внесення змін до бюджету Вараської МТГ на 2023 рік

На "комунальній" комісії обговорили питання щодо внесення змін до бюджету Вараської МТГ на 2023 рік

Відбулося засідання Комісії з питань комунального майна, житлової політики, інфраструктури та благоустрою Вараської міської ради.

Депутати розглянули двадцять питань порядку денного, а також звернення та листи Департаменту житлово-комунального господарства, майна та будівництва ВК ВМР.

Насамперед члени комісії розглянули проєкт рішення щодо внесення змін до бюджету Вараської міської територіальної громади на 2023 рік, що передбачає виділення коштів на поповнення бібліотечного фонду у бібліотеках громади. У рамках Комплексної програми "Здоров'я" на 2022-2025 роки йдеться про обладнання у відділення реабілітації Вараської багатопрофільної лікарні, централізовані заходи з лікування онкологічних хворих та осіб з інвалідністю. Щодо комунального господарства − співфінансування ремонтів багатоквартирних житлових будинків, проведення геоекономічної експертизи Чудлинcького родовища, ремонт напірного коллектора, членські внески до асоціацій органів місцевого самоврядування тощо.

1068

Затим заслухали начальника Управління економіки та розвитку громади Ірину Барабух щодо звіту про виконання Програми економічного і соціального розвитку Вараської міської територіальної громади на 2022 рік.
Начальник відмітила, що виконання Програми здійснювалося в умовах запровадженого правового режиму воєнного стану на території України. В основному заходи Програми були спрямовані на національну безпеку та територіальну оборону. Водночас у господарській діяльності та промисловості виконано усі показники. Про позитивну динаміку розвитку господарського комплексу свідчить реєстрація 240 суб’єктів підприємництва. Виконання бюджету складає 101%, що у період воєнного стану є ознакою ефективної діяльності у громаді. Також уперше за багато років у галузі охорони здоров’я та благоустрою Вараської МТГ придбано нову спецтехніку та медичне обладнання.

1077

Депутатами підтримано питання про затвердження Положення про систему енергетичного менеджменту у Вараській громаді та затвердження Правил утримання та поводження з домашніми тваринами на території Вараської МТГ. Щодо останнього, то головною метою є забезпечення належного санітарно-епідеміологічного стану території Вараської громади, підтримка і розвиток комфортного співіснування людини та тварин, захист тварин від жорстокого поводження, укріплення принципів гуманності громади та відповідального ставлення до тварин.

1084

Під час "комунальної" комісії також розглянули проєкти рішення про безоплатну передачу майна з балансу Департаменту соціального захисту та гідності ВК ВМР на баланс виконавчого комітету Вараської міської ради, передачу незавершених капітальних інвестицій (ПКД) та експертних звітів з балансу КНП ВМР "ВБЛ" на баланс ДЖКГМБ ВК ВМР, встановлення пільг зі сплати земельного податку підприємствам житлово-комунального господарства Вараської міської територіальної громади на 2024 рік та ін.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!