У Вараші відкрили бюро правової допомоги

У Вараші запрацювало бюро правової допомоги. Тут надаватимуть безоплатну правову допомогу (БПД) мешканцям Вараського району – Полицької, Рафалівської, Володимирецької, Антонівської, Каноницької, Локницької, Зарічненської та Вараської територіальних громад.

На урочисте відкриття Вараського бюро правової допомоги завітали міський голова м.Вараш Олександр Мензул, представники прокуратури та Національної поліції України, органів пробації, департаменту соціального захисту та гідності, центру соціальних служб та послуг, ЦНАПу, служби у справах дітей, управління освіти, центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю ім.З.А.Матвієнко, а також адвокати, які співпрацюють із системою безоплатної правової допомоги.

 07 17 15 34 27 2

Директор Сарненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлія Міхнова, начальник відділу надання безоплатної правової допомоги Ірина Дубровська та завідувач сектору "Вараське бюро правової допомоги" Лариса Оштук розповіли присутнім про види послуг, які надаються системою БПД, суб’єктів права на безоплатну правову допомогу.

17 15 34 27 4

У Вараському бюро правової допомоги можна отримати безкоштовно як первинну, так і  вторинну правову допомогу. Щодо первинної правової допомоги, то працівники бюро надають такі види послуг:

  • правову інформацію, консультації і роз'яснення з правових питань;
  • допомогу у складені заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру).

Окремі соціально вразливі категорії осіб (військовослужбовці, ВПО, діти-сироти та ін.), що визначені ст.14 Закону України "Про безоплатну правову допомогу", мають право на безоплатну вторинну правову допомогу та можуть отримати наступні види правових послуг:

  • захист;
  • здійснення представництва інтересів в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;
  • складання документів процесуального характеру.

Так, суб’єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу, зокрема, є:

  • внутрішньо переміщені особи;
  • малозабезпечені люди (з доходом менше двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб – 5368);
  • особи з інвалідністю (з доходом менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб – 4186);
  • ветерани війни та члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України;
  • особи, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною;
  • постраждалі від домашнього насильства;
  • діти. Особливо важливо це в кримінальних провадженнях, де діти мають статус потерпілих або свідків.

Для отримання безоплатної вторинної правової допомоги необхідно звернутися у бюро з письмовим звернення та надати документи, які підтверджують відповідний статус особи.

Надають безоплатну вторинну правову допомогу як штатні працівники – юристи бюро, так і адвокати, які співпрацюють по контракту.

Вараське бюро правової допомоги працює щодня з 9:00 до 18:00, за адресою: м-р Будівельників 1 каб.8, м.Вараш, контактний номер телефону +380680918885.

Світлини Вараського бюро правової допомоги

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!