• Головна
  • Новини
  • Відбулось засідання Координаційної ради з питань запобігання та протидії домашньому насильству

Відбулось засідання Координаційної ради з питань запобігання та протидії домашньому насильству

Сьогодні відбулося перше засідання Координаційної ради з питань запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми та забезпечення ґендерної рівності, котра утворена рішенням виконавчого комітету від 26 червня цього року.

Рада створена і діє з метою сприяння координації зусиль представників підприємств, установ, організацій, незалежно від форм власності, виконавчих органів Вараської міської ради, громадських організацій щодо вирішення проблем з питань запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми та забезпечення ґендерної рівності на території Вараської МТГ.

725

До Координаційної ради на чолі із заступником міського голови Романом Хондокою входять представники поліції, департаменту соціального захисту та гідності, фахівці із соціальної роботи Вараського центру соціальних служб та послуг, старости сіл Вараської громади, працівники управління освіти та служби у справах дітей.

Сьогодні, 21 липня, у порядку денному шість питань.
Розпочали роботу із ознайомлення членів координаційної ради з Положенням та основними завданнями Координаційної ради.

Далі начальник сектору превенції Вараського РВП ГУ НП в Рівненській області Ірина Мовчанюк доповіла присутнім про статистику випадків вчинення домашнього насильства по Вараській МТГ.

4746

У свою чергу директор департаменту соціального захисту та гідності ВК ВМР Наталія Талах виголосила проблемні питання при взаємодії суб’єктів з надання допомоги постраждалим від домашнього насильства.
Про реалізацію просвітницької роботи в закладах освіти, спрямованих на запобігання та протидію торгівлі та жорстокому поводженню з дітьми заступник начальника управління освіти Анатолій Горайчук продемонстрував членам Координаційної ради презентацію.

4740

Під час засідання також розглянули питання щодо організації надання комплексної соціально – психологічної та первинної правової допомоги, а також соціальних послуг постраждалим особам в Денному центрі соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

На завершення обговорили відпрацювання та затвердження плану роботи Координаційної ради на 2023 рік.

Підсумовуючи озвучені думки голова Координаційної ради Роман Хондока наголосив, що потрібно посилити співпрацю та взаємодію між органами та службами до повноважень та компетенції яких належить захист, підтримка та допомога особам, котрі постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, а також насильства відносно дітей.

4734

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!