До уваги роботодавців!

Зміни щодо подання форми звітності № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)»

7 лютого 2017 року набрав чинності Наказ Міністерства соціальної політики від 05.12.2016 № 1476, яким внесено зміни до Наказу від 31.05.2013 № 316 «Про затвердження форми звітності № 3-ПН „ Інформація про попит на робочу силу (вакансії)” та Порядку її подання”, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 17.06.2013 № 988/23520, виклавши форму звітності № 3-ПН „Інформація про попит на робочу силу (вакансії)” та Порядок подання форми звітності № 3-ПН „Інформація про попит на робочу силу (вакансії)».

Викладено в новій редакції форму звітності № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії) та Порядок її подання.

Форма № 3-ПН матиме два види звітності:  

первинний — подаватиметься з метою інформування про наявність попиту на робочу силу (вакансії) не пізніше ніж через три робочі дні з дати відкриття вакансії;

уточнювальний — подаватиметься в разі необхідності на заміну первинної за необхідності уточнення характеристик вакансії: умов праці, розміру заробітної плати, вимог до претендента тощо. При цьому не можуть бути змінені дані щодо кількості вакансій та назви професії (посади).

У розділі І «Основні дані про вакансії» зазначатиметься розмір заробітної плати з урахуванням основної заробітної плати, премій, надбавок, інших заохочувальних і компенсаційних виплат та виключно розмір основної заробітної плати. Окрім того, ставитиметься відмітка про наявність коментарів у додатку.

Крім того роботодавці більше не вказуватимуть: бажають заповнити наявну вакансію за сприяння центру зайнятості чи наданий звіт має для центру зайнятості лише інформативний характер.

В формі у розділі "Основні дані про вакансії" вказуються дані щодо розмірів основної зарплати.

Розділ «Характеристики вакансії(й) та вимоги до претендента(ІВ) (для укомплектування вакансій Державною службою зайнятості)» замінено на розділ "Коментарі до даних про вакансії", де зазначаються:

• кількість осіб, які мають додаткові гарантії щодо сприяння працевлаштуванню та можуть бути працевлаштовані;

• режим роботи,

• умови праці,

• вимоги до кандидат,

•стаж роботи (років) за відповідною професією (спеціальністю).

За детальною консультацією звертайтеся до Кузнецовського міського центру зайнятості за адресою: м. Вараш, м-н Будівельників, буд.23 (тел. (03636) 2-48-83, каб. 202).