Легальна зайнятість – це захист соціальних та трудових прав і гарантій громадян

Згідно із статтею 43 Конституції України кожна людина має право на працю, яку вона вільно обирає або на яку вільно погоджується. Водночас чимало громадян живуть днем нинішнім, надаючи перевагу тимчасовим сумнівним вигодам. Особливо це характерно для молодих людей, які перебуваючи у пошуках роботи, не задумуються про стаж, пенсію, захист своїх прав та погоджуються працювати без оформлення трудових відносин, тобто «нелегально». Для них важливіше отримати сьогодні вигідну заробітну плату, а ніж дбати про майбутнє.

Проте, слід пам’ятати, що кожне рішення впливає на майбутнє. Миттєвий виграш сьогодні в порівнянні з недоотриманими соціальними гарантіями в подальшому є примарним.

Легальна зайнятість – це захист від незаконного звільнення, безпечні та здорові умови праці, гарантоване право на відпочинок, своєчасно виплачена легальна зарплата (не нижча від визначеної законом), оплата тимчасової непрацездатності, включаючи догляд за хворою дитиною та допомогу по вагітності та пологах, виплата втраченого заробітку у зв’язку із втратою непрацездатності в разі нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, виплата допомоги по безробіттю у випадку втрати роботи, одержання пристойної пенсії в старості, по інвалідності та інших випадках, передбачених законодавством.

Шановні громадяни! Не позбавляйте себе соціальних благ, забезпечте собі старість, не сприяйте порушенням трудового законодавства. Не дозволяйте збагачуватися роботодавцям за ваш рахунок. Вимагайте від них належного оформлення трудових відносин, легалізацію та повне оподаткування зароблених вами доходів.

Шановні працедавці! Усвідомте свою відповідальність перед працівниками та легалізуйте трудові відносини у відповідності до чинного законодавства. Не чекайте проведення перевірок, а своєчасно оформляйте найнятих робітників, виплачуйте і відображайте в звітності реальну зарплату.

Пам’ятайте! Використання нелегальної робочої сили, неоформлення трудових відносин або несвоєчасна реєстрація трудових відносин з найманим працівником - це грубе порушення трудового законодавства, яке передбачає адміністративну, фінансову та кримінальну відповідальність.

Рекомендуємо! Укласти трудові договори з найманими працівниками відповідно до вимог чинного законодавства, легалізувати трудові відносини з найманими працівниками  та відмовитись від виплати заробітної плати «в конвертах».

Якщо у Вас виникають питання щодо оплати праці, оформлення трудових відносин та для отримання вичерпної інформації з питань застосування норм трудового законодавства звертайтеся за консультаціями до спеціалістів відділу праці  управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Кузнецовської міської ради м –н Будівельників1, каб.8  або за телефоном  2-38-15.