Правила поведінки населення та заходи безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів

Змінюються температурні показники, більше гріє сонечко, наступає весна і невдовзі розпочнуться роботи людей в полі, на огороді чи дачних ділянках, що в свою чергу призводить до зростання кількості випадків виявлення вибухонебезпечних предметів, загрози гибелі та травмування людей в наслідок несанкціонованого поводження з ними.

Так, незважаючи на заходи, які вживаються підрозділами ДСНС у взаємодії з місцевими органами виконавчої влади, продовжують мати місце випадки загибелі і травмування населення внаслідок самостійного вилучення та розбирання вибухонебезпечних предметів.

Вибухонебезпечні предмети можуть бути виявлені всюди: в полях, городах, лісах та парках, у різних водоймах, як природних так і штучних в будинках і підвалах, на території колишніх артилерійських, авіаційних полігонів та в інших місцях де колись проходили бойові дії.

У будь-якому випадку при виявленні вибухонебезпечного або зовні схожого на нього предмету необхідно: добре запам'ятати місце виявлення вибухонебезпечного предмету; негайно повідомити підрозділ ДСНС України та Національної поліції (тел. 101, 102) за заявкою якого буде спрямована група розмінування для організації робіт з їхнього знешкодження та знищення, або в місцеві органи влади.

Пам'ятайте, що в кожній авіабомбі, снаряді, міні, боєприпасу таїться смертельна небезпека для людини!

 

Кузнецовський міський сектор

Головного управління ДСНС

України у Рівненській області

Ігор Шевчук