Вчимося себе захищати

Проблема  торгівлі людьми має глобальний характер, адже постраждати від торгівлі людьми може людина будь-якого віку, статі, походження, з будь-якою освітою і рівнем достатку.

Україна насамперед вважається країною походження постраждалих від торгівлі людьми. Але останніми роками вона стала також країною призначення. Так іноземці, що приїжджають в Україну у пошуках безпечного місця проживання можуть постраждати від торгівлі людьми на території України, так само, як і громадяни України, можуть потрапити у схожу ситуацію у власній державі.

Уразі якщо ви опинилися в скрутному становищі за допомогою негайно звертайтеся до кваліфікованих спеціалістів, які нададуть допомогу та захист :

-   „Телефон Довіри” - 2-42-82 – служба, призначена для надання психологічної допомоги жителям міста.

- у Кузнецовському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відповідальною особою, яка здійснює заходи у сфері протидії торгівлі людьми, є головний спеціаліст центру Шпур Валентина Володимирівна, контактний телефон: 2-49-59.

- в управлінні праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Кузнецовської міської ради обов’язки щодо здійснення заходів у сфері протидії торгівлі людьми покладені на відділ праці, контактний телефони: 2-38-15 - начальник відділу праці Шевчук Ольга Анатоліївна

У Володимирецькому районі заходи у сфері протидії торгівлі людьми здійснюються відділом праці, зайнятості населення та сімейної політики при управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації, контакти: Дяк Олена Адамівна, начальник відділу праці, зайнятості населення та сімейної політики, тел: (234)  2-48-64

У Рівненській області надає допомогу з реінтеграції жертвам торгівлі громадська організація „Центр підтримки громадських ініціатив „Чайка”, яка знаходиться за адресою: м. Рівне, вул. Д.Галицького,16 (5-й поверх), тел. (0362) 234 348, факс (0362) 233 457.

Якщо Ви опинилися у скрутному становищі за межами України, звертайтеся по допомогу до:

- Посольства або Консульства України у країні Вашого перебування, де Вам допоможуть отримати документи, що засвідчують Вашу особу, і повернутися на Батьківщину.

- Національного товариства Червоного Хреста або Червоного Півмісяця, де Вам можуть надати можливість відновити зв’язок з рідними та повідомити їм про своє скрутне становище.

- Міжнародних, громадських, благодійних організацій, де Ви також зможете отримати допомогу та підтримку.

Заздалегідь підготуйте та тримайте при собі перелік організацій, із зазначенням адреси та номерів телефонів, що працюють у сфері протидії торгівлі людьми.