Роз’яснили випускникам, як вступити до навчальних закладів МВС

Незабаром розпочинається пора вступних кампаній у вищих навчальних закладах України. Це серйозний крок для кожного абітурієнта, від якого залежить бажана професія. Що потрібно знати тим, хто вирішив присвятити себе служінню Закону та бажає вступити до вищих навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ України, розповідали майбутнім абітурієнтам правоохоронці Варашського відділу поліції ГУНП в Рівненській області.

Учора, першого лютого, старший інспектор сектору кадрового забезпечення Ганна Антонюк спільно із працівниками сектору превенції зустрілася зі студентами старших курсів професійно-технічного училища ВП РАЕС, що у Вараші. Темою заходу стали умови вступу та навчання у ВНЗ Міністерства внутрішніх справ України та умови конкурсу на службу в поліцію на вакантні посади поліцейських роти поліції особливого призначення ГУНП в Рівненській області. Правоохоронці роз’яснили основні вимоги до кандидатів на навчання та на службу, серед яких: успішність, дисциплінованість, фізична та психологічна підготовленість, належний стан здоров`я.

 

Студентів ПТУ ознайомили з вимогами до кандидатів на службу в поліції, необхідним пакетом документів, етапами відбору та іншою інформацією, з якою додатково можна ознайомитись і на офіційному сайті ГУНП в Рівненській області www.rv.npu.gov.ua/uk. Натомість підлітків цікавили питання матеріального забезпечення курсантів ВНЗ МВСУ та працівників Національної поліції, а також соціальні гарантії, які отримують правоохоронці. На всі питання вони отримали від поліцейських вичерпну відповідь.

Аналогічну зустріч із учнями одинадцятих класів загальноосвітньої школи №1 міста Вараш провели працівники Варашського відділу поліції і сьогодні, другого лютого. До неї долучилася курсант 2-го курсу Національної академії внутрішніх справ України Вікторія Шах, яка нині проходить стажування у Варашському відділі поліції. Учнів цікавив «погляд зсередини» на навчання у Академії, тому випускники мали чимало питань до Вікторії стосовно порядку та терміну оформлення документів абітурієнтів, здачі вступних іспитів, та умов навчання у ВНЗ.

 

Варашський відділ поліції ГУНП в Рівненській області