Семінари-наради щодо змін в законодавстві про зайнятість населення

7 та 8 лютого 2018 року за ініціативи Кузнецовського міського центру зайнятості були проведені робочі наради-семінари з питань працевлаштування осіб передпенсійного віку у відповідності змін в законодавстві про зайнятість населення та нових підходів щодо взаємодії з роботодавцями в умовах реформування служби зайнятості.

Семінари-наради були проведені у форматі роз’яснювальної роботи щодо сприяння в працевлаштуванні соціально незахищених верств населення, зокрема осіб, яким до настання права на пенсію залишилось 10 і менше років. В заходах взяли участь головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці в Рівненській області Наталія Вирста та начальник відділу праці охорони праці та соціально-трудових відносин УПСЗН Ольга Шевчук.

Заходи були проведені для представників кадрових служб 16-ти містоутворюючих підприємств та організацій, це Рівненська АЕС, ТзОВ «ДОЦ УБ РАЕС», комунальні підприємства «Благоустрій», «Житлокомунсервіс» та «Міські електричні мережі», Кузнецовське міське комунальне підприємство (далі - КМКП), ТзОВ «Кузнецовський хлібозавод» та інші.

 

Відкриваючи семінар-нараду директор центру зайнятості Людмила Самохіна поінформувала про стан на місцевому та регіональному ринках праці та про нові підходи у наданні соціальних послуг населенню, зокрема впровадження процедури профілювання зареєстрованих безробітних та соціального супроводу за підходом кейс-менеджмент. В обговоренні взяли участь Наталія Гавронська (КМКП), Любов Вітовщик (ТзОВ «Кузнецовський хлібозавод»), Людмила Корнійчук (ТзОВ «ДОЦ УБ РАЕС»), які підтримали новітні підходи у обслуговуванні населення та висловили впевненість в тому, що це дасть вагомий результат у вирішенні питання щодо підбору персоналу та допоможе оперативно укомплектовувати наявні вакансії.

На завершення було підведено підсумки та визначені спільні заходи в контексті співпраці.

 

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Т.Зливко