• Головна
  • Офіційна інформація
  • Відбір кандидатів для проходження військової служби в резерві за контрактом серед призовників та військовозабов’язаних

Відбір кандидатів для проходження військової служби в резерві за контрактом серед призовників та військовозабов’язаних

ВАРАШСЬКИЙ МІСЬКИЙ ВІЙСЬКОВИЙ КОМІСАРІАТ

РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

проводить відбір кандидатів для проходження військової служби в резерві за контрактом серед призовників та військовозабов’язаних м.Вараш:

 

- рота охорони Варашського міського військового комісаріату (м.Вараш);

- підрозділ територіальної оборони (м.Вараш);

- військові частини Збройних Сил України.

МОТИВАЦІЙНІ ЧИННИКИ

проходження військової служби в резерві

Розміри грошового забезпечення і заохочення резервістів та порядок їх виплати встановлюються Кабінетом Міністрів України.

Резервісту компенсується вартість проїзду або здійснюється його доставка силами військового комісаріату. Резервісту під час проходження зборів гарантується збереження місця роботи, середньомісячної зарплати та забезпечується безкоштовно військовою формою одягу, харчуванням, проживанням та медичним обслуговуванням під час зборів, а також звільнитись від призову на строкову військову службу після виконання обов’язків служби у військовому резерві протягом двох контрактів (Стаття 18. Звільнення від призову на строкову військову службу) або отримати відстрочку на час проходження служби у військовому резерві (Стаття 17. Відстрочка від призову на строкову військову службу).

Одним з основних мотивуючих стимулів у цьому процесі є те, що при мобілізації  резервіст буде призваний виключно в той підрозділ, з яким укладений контракт; резервісти за контрактом мають преважне право просуватися по службі, отримувати чергові військові звання.

Під час проходження служби у військовому резерві резервісти забезпечуються військовою формою одягу згідно з установленими нормами. Для зазначених осіб встановлюються передбачені для військовослужбовців знаки розрізнення, що свідчать про їх належність до резервістів. На них поширюються правила носіння військової форми одягу.

Фінансове і матеріальне забезпечення заходів, пов'язаних із проходженням служби у військовому резерві, здійснюється за рахунок коштів, передбачених у Державному бюджеті України для Міністерства оборони України.

Докладніша інформація за адресою:

Варашський міський військовий комісаріат

м.Вараш, м-н Перемоги 23

тел. (03636) 2-37-51