• Головна
  • Офіційна інформація
  • Звіт про виконання повноважень депутата Вараської міської ради Рівненської області VІІ скликання Стояновського Олександра Йосиповича

Звіт про виконання повноважень депутата Вараської міської ради Рівненської області VІІ скликання Стояновського Олександра Йосиповича

Звіт
про виконання повноважень депутата Вараської міської ради Рівненської області VІІ скликання Стояновського Олександра Йосиповича за звітний період, обраного по виборчому округу № 9 (вул. Енергетиків, буд. 11, 15, 17), (в порядку ч. 1, 2 ст. 16 ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад»)

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 16 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», з метою інформування виборців про свою діяльність, отримання зворотної інформації, залучення громадян до вирішення проблем місцевого значення, подаю письмовий звіт про свою роботу, який прошу оприлюднити на офіційному веб-сайті Вараської міської ради.   

Депутатські повноваження реалізовую відповідно до вимог та приписів Закону України     «Про статус депутатів місцевих рад». У своїй роботі неухильно дотримуюсь чинного законодавства України, підзаконних актів, нормативно-правових актів локального характеру тощо та застосовую для здійснення депутатських повноважень Конституцію України й такі Закони України: «Про місцеве самоврядування в Україні», Бюджетний кодекс України, Земельний кодекс України, Кодекс адміністративного судочинства, Податковий кодекс України, Кодекс України про адміністративні правопорушення та інші.

Про обрання депутатом та вихід з партії.

На місцевих виборах 2015-го року був обраний за списком КМПО ПП «Сила Людей» по виборчому окрузі № 9 (вул. Енергетиків, буд. 11, 15, 17) з результатом голосування 21,43 відсотки, зайнявши третє рейтингове місце за цим списком. Через політичні чвари, тиск, примус та свавілля, колуарні домовленості та нав’язування антиполітичних, безглуздих та безпідставних помислів, маніпулювання, зокрема «технічним» депутатом й екс-однопартійцем Денегою С.В., його явної політичної та робочої залежності від керівництва РАЕС, на підставі бездіяльності вищого керівництва партії на численні скарги партійців, в інтересах своїх виборців, своєї честі та гідності й ділової репутації, вимушений був 06.10.2016 р. вийти з лав партії підписавши відповідне колективне звернення про вихід разом із багатьма іншими членами та прихильниками цієї політичної партії. Проте, пізніше, через декілька днів, мене із іншими членами партії, які підписали колективне звернення про вихід, було нібито «виключено», і це вже після подання заяви про мій вихід, що ще раз засвідчило політичні чвари та непорядність міської організації ПП «Сила Людей». За мою непохитну громадську та політичну позицію й по цей час «технічним» депутатом Денегою С.В., який так омріює зайняти посаду заступника міського голови (економіка, місцевий бюджет, фінанси), регулярно проводяться спроби дискредитації моєї депутатської діяльності, ділової репутації, честі та гідності, через соціальні мережі, спрямовані на підрив мого авторитетуіміджу й довіри виборців, що є на мою думку одним з прийомів несумлінної і підлої конкуренції. Заявляю, що моє так зване «виключення» з партії – це брехня! Свідомо вийшов з лав партії і не жалкую про це, бо не виконую партійні забаганки, а працюю на потреби громади.

Про депутатську діяльність.

Приймав активну участь у роботі:

чергових та позачергових  пленарних засіданнях міської ради - із 16 засідань не пропустив без поважних причин жодне засідання;

постійній депутатській комісії з питань земельних відносин, ахітектури, містобудування, благоустрою та екології – із 14 засідань не пропустив без поважних причин жодного. Постійною комісією розглянуто понад 500 питань лише земельного характеру та безліч інших.

Також, приймав участь у роботі конкурсної комісії з оренди комунального майна, комісії по добросусідству, спостережній комісії, комісії по акцизам, адміністративній комісії, громадська комісія по наданню житла, тимчасових комісіях ради.

У зв’язку з важким фінансовим становищем у державі, для мене у звітному році було дуже важливо отримувати інформацію щодо максимального залучення коштів державного і місцевого бюджетів, субвенцій для вирішення питань соціально-економічного розвитку міста.

Приймав активну участь у роботі органів місцевого самоврядування, а саме у роботі виконавчого комітету Вараської міської ради, зборах громадян, круглих столах, проведенні громадських слухань, різноманітних заходах, нарадах тощо.

На прохання виборців проводив роз’яснювалюну роботу, зустрічі, листування, звернення до посадових осіб місцевих органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств та організації, які знаходяться на території міста, та до Рівненської ОДА.

Активно долучався та був делегований до заходів, що відбувалися на території сусідніх районів області.                

За звітний період мною проводилися зустрічі з виборцями в окрузі, під час яких вивчав, збирав інформацію, проводив інформування щодо проблемних питань громади. Проводилася робота зі зверненнями громадян, висловлювалось багато різних думок та зауважень і, як правило, знаходився оптимальний шлях їх розв’язання. Було підготовлено та надіслано за належністю понад 200 депутатських звернень до керівників органу місцевого самоврядування, керівників комунальних підприємств міста, ДЗ «СМСЧ - 3 МОЗ України», ДП «Рівненська АЕС», Рівненської дирекції залізничних перевезень державного підприємства «Львівська залізниця», Варашського відділу поліції  ГУНП в Рівненській області, Варашського відділення Сарненської  ОДПІ ГУ ДФС у Рівненській області, органів прокуратури Рівненської області, Генеральної прокуратури України, ПАТ «Укртелеком», Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, виконання яких трималося на постійному контролі й вирішено по суті у визначені чинним законодавством терміни.

Найбільша кількість звернень виборців стосувалася питань житлово-комунального господарства, благоустрою міста, встановлення дитячих майданчиків на прибудинковій території, незаконних поборів за медичні послуги у медичному закладі міста, освітлення прибудинкових територій, вуличного освітлення у місті, пішохідних доріжок, завезення піску на дитячі майданчики, ремонт лавок та елементів благоустрою, порушення режиму тиші у нічний час закладами громадського харчування та ресторанного господарства, стихійної торгівлі, порушення правил благоустрою, облаштування паркувальних карманів, несанкціонованої торгівлі підакцизними товарами, порушення правил торгівлі, закупівель розпорядниками бюджетних коштів. виконання робіт підрядними організаціями, встановлення пандусів, лавок, ремонт тротуарів, з’їздів, бордюр, приведення до належного вигляду зелених зон, газонів, ремонт під’їздів, покрівель багатоповерхових житлових будинків, освітлення у під’їздах ж/б, належного температурного режиму водопостачання до помешкань, прибирання прибудинкових територій і під’їздів ж/б, вирубка хворих та сухих дерев, насильства у сім’ї, порушеннь громадського порядку, матеріальної допомоги на лікування особам, що опинилися у скрутному матеріальному становищі та інші. Виконував обов'язки передбачені ст.10 ЗУ "Про статус депутатів місцевих рад".   

З етичних міркувань я не вказую у звіті імена і прізвища виборців, які звертались до мене, як до депутата, щодо вирішення особистих питань. Але всі звернення мають документальне підтвердження й вирішені по суті.     
За звітний період за зверненнями:

- проведено благоустрій доріг для автомобільного транспорту до РАЕС (район ринку вживаних речей), по вул. Рівненська, Енергетиків, Будівельників (м-н «Вопак»), Енергетиків (м-н «Вопак»), поряд з МПП «Ринок», АС «Вараш», ж/б № 11 по вул. Енергетиків тощо;

- проведено порізку аварійних дерев біля по вул. Енергетиків, мкр-н Будівельників, Вараш, Перемоги;

- надано матеріальну допомогу особам, що опинилися у скрутних життєвих обставинах, онкохворим тощо;

- облаштовано пішохідну доріжку по вул. Кібенка;

- відремонтовано пішохідну доріжку по вул. Енергетиків;

- встановлено нове вуличне освітлення по вул. Енергетиків, Кібенка, АС «Вараш», поряд з МПП «Ринок»;

- встановленно нове економ-освітлення у під’їздах ж/б № 11, 15, 17 по вул. Енергетиків;

- встановлення нових лавок і урн для сміття біля під’їздів ж/б № 11, 15, 17 по вул. Енергетиків;

- встановлення нових перил (поручнів) в ж/б № 17 по вул. Енергетиків для інвалідів;

- встановлення пандусів у ж/б № 11, 15 по вул. Енергетиків;

- облаштування дошок оголошень і освітлення біля кожного під’їзду ж/б № 11, 15, 17 по вул. Енергетиків;

- встановлення стовпчиків обмеження заїзду і парковки автомобілів на газони прибудинкової території по вул. Енергетиків;

- ремонт та реорганізація «Будинку Побуту» по вул. Енергетиків, приведення в порядок благоустрою прилеглої території;

- встановлено нові бордюри біля ж/б № 11 по вул. Енергетиків (збережено газон, частково усунено стихійну торгівлю);

- висаджено нові клумби та дерева по вул. Енергетиків, Кібенка, мкр-н Будівельників (в районі м-н «АТБ»);

- встановлено біотуалет на дитячому майданчику по мкр-н Будівельників;

- придбано садженці дерева Павловнії для облаштування алеї понад дорогою по вул. Енергетиків (повз кафе «Галактика», м-н «Вопак», м-н «АТБ», ДЗ «СМСЧ - 3 МОЗ України»);

- приведення прилеглої територі у належний стан біля кафе «Галактика» (благоустрій, озеленення);

- за власний кошт і сили облаштував квітники і висадку дерев біля ж/б № 17 по вул. Енергетиків;

- відремонтовано приміщення, придбано нові меблі для гурткової роботи «Жарптиця»;

- приймав активну участь в організації та долучався до збору коштів на лікування онкохворим та ін;

- надано житло в гуртожитках для воїнів АТО, мешканців міста, багатодітним сім’ям;

- вирішено питання з недобросовісними суб’єктами підприємницької діяльності на скарги виборців про порушення прав споживачів;

- сприяв матеріально, морально та інформаційно щодо вступу до ПТУ юнака з неблагополучної родини, який успішно закінчив навчальний заклад та працевлаштований.

- клопотав про нагородження подяками, грамотами, грошовими нагородами учителів, працівників комунальної сфери, медичної, підприємницької, муніципальної, соціальної тощо;

- надано особисту матеріальну допомогу на частування жителів та гостей міста під час проведення масових заходів у місті;

- за власний кошт здійснюю заміну ламп освітлення у ж/б по виборчому окрузі № 9;

- встановлено освітлення над під’їздами ж/б № 13 по мкр-н Будівельників, також завезено пісок для футбольної площадки;

- сприяв про надання матеріальної допомоги заслуженому донорові України, жителеві міста;

- взято активну участь у зборі продуктів харчування, теплого одягу та ін. для воїнів АТО.

Про роботу в раді.

Підготував та зареєстрував на розгляд міської ради ряд проектів рішень, депутатських запитів, висловив безліч депутатських запитань до посадових осіб ОМС та керівників КП. Відвідую дні депутата, погоджувальну колегію ради. Завчасно готуюсь до пленарних засідань міської ради, вивчаю проекти рішення та додатки до них.

Тішуся від тісної співпраці з громадськими активістами. Упевнений, що і надалі буду приділяти максимум уваги у вирішенні найскладніших проблем виборців свого округу.

Про підвищення кваліфікації депутата.

У звітному періоді підвищував кваліфікацію депутата місцевої ради з питань «Житлово-комунального господарства», «Посилення місцевої демократії», «Рівноправне партнерство для чоловіків та жінок для демократичного розвитку України», «Організація роботи координатора Автоматизованої Системи Муніципальної Статистики», «Партнерство для розвитку міст», «Місцеве самоврядування. Крок до ефективності», «Від загального до конкретного. Земельні відносини» тощо, про що засвідчують відповідні сертифікати і подяки.

Працював над науковою статтею ІІ Міжнародної науково-практичної конференції молодих учених, студентів та аспірантів «Актуальні проблеми розвитку природничих та гуманітарних наук», про що засвідчує відповідний сертифікат та публікація у науковому виданні статті.

Про обмін досвідом.

Контактую та обмінююсь досвідом з колегами-депутатами м. Львів, м. Червоноград, м. Луцьк, м. Рівне, м. Тернопіль, сіл Волинської, Львівської та Рівненської областей. Моя  робота, як депутата на цьому  не обмежувалась.

Підсумки.

Загалом, підбиваючи підсумки  звітного періоду, можу стверджувати, що моя діяльність  була насиченою та охоплювала  різні напрямки життя виборців, планів щодо такої діяльності й надалі у мене чимало.

Думаю, що оцінювати мою роботу, як депутата Вараської міської ради, будуть виборці. Я відкритий до діалогу і готовий допомагати усім, хто цього потребує, бо головна моя мета, як депутата - змінити майбутнє територіальної громади на краще, аби воно було європейським.

Користуючись нагодою, висловлюю вдячність за активне сприяння, розуміння, підтримку, активність, конструктивну і результативну роботу у вирішенні питань депутатської діяльності міському голові Сергію Анощенку, начальникові управління освіти ВКВМР Олені Корень, начальникові ЖЕД-2 Тетяні Жук, директорові КП «Благоустрій» Юрію Сергійчуку, директорові ЗОШ № 1 Наталії Середі, керівникові ДНЗ № 3 Євгенії Басик, помічникові народного депутата Світлані Пашко, начальникові юридичного відділу ВКВМР Тетяні Лазарчук, головним спеціалістам секретаріату міської ради Інні Новак і Ользі Олещук та іншим.

Контакти.

Зауваження та пропозиції щодо роботи депутата і виконання обов’язків депутата місцевої ради прошу виборців направляти на електронну адресу: stoyanoskiy@gmail.com або за тел.: 0363624792.

                                                             З повагою

депутат Вараської міської ради VІІ скликання

                                                           Олександр Стояновський