• Головна
  • Офіційна інформація
  • Інформація про намір здійснити зміну тарифів на теплову енергію, послугу з централізованого опалення та послугу централізованого постачання гарячої води

Інформація про намір здійснити зміну тарифів на теплову енергію, послугу з централізованого опалення та послугу централізованого постачання гарячої води

На виконання наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України №390 від 30.07.2012 р. Кузнецовське міське комунальне підприємство інформує споживачів про намір здійснити зміну тарифу на послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води.

На даний час встановлені НКРЕКП тарифи не відповідають економічно обґрунтованим витратам підприємства на теплову енергію, послугу з централізованого опалення та постачання гарячої води. Економічно-обгрунтована собівартість теплової енергії визначена з урахуванням наступних факторів:

Покупне тепло:

Розрахунок робиться відповідно до укладених договорів як на ціну, так і на об’єм покупної теплової енергії, яка згідно проекту тарифу буде становити 108,02 грн/Гкал без ПДВ, що порівняно з діючим тарифом зросте на 53 %.    

Витрати на оплату праці:

Відповідно до Закону України «Про оплату праці», згідно яких мінімальний посадовий оклад (тарифна ставка) встановлюється у розмірі, не меншому від прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб. ЗУ «Про Державний бюджет України на 2018 рік» встановлено прожитковий мінімум для працездатних осіб в розрахунку на місяць у розмірі: з 1 січня 2018 року – 1762грн., з 1 липня 2018 року – 1841 грн., з 1 грудня – 1921 грн.; мінімальну зарплату з 1 січня 2018 року встановлено 3723 гривні. Крім того, прийняті зміни та доповнення до Галузевої угоди на 2017-2018 роки і відповідні зміни внесені в Колективний договір. Середньомісячна заробітна плата склала 9034 грн на особу. У діючому тарифі мінімальна заробітна плата складала 1450грн. У плановому тарифі розраховується від зростання прожиткового мінімуму для працездатних осіб в сумі 1841 грн.

Відрахування на соціальні заходи:

У відповідності до ЗУ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування» №246 від 08.07.2010 р. відрахування на соціальні заходи складають – 22 % від витрат на оплату праці, що плануються на 2018 рік в розмірі 572,00 тис. грн. у транспортуванні теплової енергії та 29,00 тис. грн у постачанні теплової енергії.

Амортизація основних засобів:

Розрахунок амортизаційних відрахувань основних виробничих засобів, інших необоротних матеріальних і нематеріальних активів виробничого призначення здійснюється відповідно до Податкового кодексу України та складає 541,54 тис.грн.

Витрати на матеріалиплануються згідно кошторисів на ремонти, які необхідно здійснити в 2018 році для повноцінного функціонування системи теплопостачання. В розроблених кошторисах на ремонт вказується необхідна кількість люд.-год., перелік матеріалів, їх вартість та необхідна кількість. Витрати на МШП, запчастини і ТЗВ заплановані на основі фактичних даних за 2016-2017 рр. В тарифах на теплову енергію витрати на ремонт господарським способом(без врахування витрат на оплату праці з нарахуваннями у ремонтах господарським способом) враховано в обсязі 582,48 тис.грн.

Розрахунок витрат на авто послуги виконаний на основі розроблених калькуляцій по кожному виду транспорту. У розрахунках брались до уваги: норми використання паливно-мастильних матеріалів, періодичність заміни мастила, вид палива та його ціна, тип обладнання та його характеристики. Паливо мастильні матеріали при вартості в діючому тарифі бензину А-92 11,50грн, в плановому тарифі 22,33 грн. зростання 94 %,,

При розрахунку прямих матеріальних витрат було також враховано витрати на комунальні послуги, послуги зв’язку, спецодяг, спецхарчування, медогляд.

Адміністративні витрати КМКП розподіляються пропорційно до виробничої собівартості між всіма видами діяльності. Оскільки підприємство має декілька напрямків господарської діяльності частина адміністративних витрат, яка відноситься до собівартості транспортування та постачання теплової енергії становить 12,7% від загальної суми запланованих адміністративних витрат і складає 843,59 тис. грн. Враховуючи планову виробничу собівартість по транспортуванні теплової енергії (4724,07 тис.грн.) та постачанні теплової енергії (166,55 тис.грн.) сума адміністративних витрат 843,59 тис.грн. була розділена у відсотковому співвідношенні 97 % на транспортування та 3 % на постачання.

Обсяги наданих послуг з транспортування та постачання теплової енергії:

У діючому тарифі обсяги реалізації теплової енергії склали 277,00 тис. Гкал у плановому тарифі обсяг реалізації – 241,09 тис.куб.м. без врахування втрат зменшились на 13%. На зменшення обсягів вплинуло те, що велика кількість населення встановлює загально будинкові прилади обліку теплової енергії.

Відповідно до проведених розрахунків плановий тариф буде становити:

Теплова енергії для населення(приватний сектор), бюджетних установ, релігійних організацій та інших споживачів – 167,26 грн/Гкал з ПДВ;

Централізоване опалення:

-для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії – 175,03 грн/Гкал з ПДВ;

-для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії – 4,92 грн/м2 з ПДВ за місяць протягом опалювального періоду;

Централізоване постачання гарячої води:

-за умови підключення рушникосушильників до систем гарячого водопостачання 28,22 грн/м3 з ПДВ;

-За відсутності рушникосушильників – 27,22 грн/м3 з ПДВ.

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб приймаються упродовж двох тижнів в письмовій формі або на електронну адресу підприємства kuzn_mkp@ukr.net.

Планові тарифи

Структура теплової енергії

Структура ГВП та опалення