• Головна
  • Офіційна інформація
  • Довідка обстеження операторів ринку, діяльність яких повязана з виготовленням та реалізацією вуличної їжі в м. Вараш Рівненської області

Довідка обстеження операторів ринку, діяльність яких повязана з виготовленням та реалізацією вуличної їжі в м. Вараш Рівненської області

На виконання доручення Начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області від 06.08.2018 №02-02-03/9 «Щодо спалахів гострих кишкових інфекцій» з метою вивчення санітарно-епідеміологічної ситуації мною – начальником відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Володимирецького районного управління Держпродспоживслужби – державним інспектором Білобородою Валентиною Іванівною за участю представників, міської ради, національної поліції а саме: Прокопович Віри Іванівни - начальника відділу муніципальної поліції виконавчого комітету Вараської міської ради, Ляскун Руслани Михайлівни – заступника начальника відділу економіки виконавчого комітету Вараської міської ради, Легенчук Олександра Олександровича - дільничного офіцера відділення поліції Вараського відділу поліції ГУНП в Рівненській області з метою забезпечення стабільної епідеміологічної ситуації в м. Вараш 16 серпня 2018 року проведено рейдове обстеження операторів ринку, діяльність яких пов’язана з виготовленням та реалізацією вуличної їжі.

Комісійно було обстежено 10 операторів ринку, а саме:

-  ФОП «Деревянчук Олександр Миколайович» - літнє кафе.

Кафе знаходиться біля бару «Венеція», мікрорайон Перемоги, 19, м. Вараш. Тут проводиться реалізація гамбургерів, піци та салатів. Кафе не зареєстроване в Єдиному Державному реєстрі ринку харчових продуктів. Відсутній куточок споживача. Продукція виготовляється на кухні бару «Венеція», який також незареєстрований. На сировину, з якої виготовляються страви супровідних документів не надали. Холодильним обладнанням магазин забезпечений, але ж термометрів не має, тому простежування температурного режиму не ведеться. В кафе є проточна гаряча та холодна вода. Санітарний стан посуду та обладнання задовільний. Бармен на день перевірки був в спецодязі, але ж особистої медичної книжки надано не було. Також на потужності відсутній журнал здоров’я. В кафе наявний рукомийник та санвузол для особистої гігієни персоналу. Підприємець не надав опис технологічного процесу виробництва продукції та не були представлені експертизи лабораторних досліджень продуктів.

- 2. ФОП «Долина Тамара Павлівна».

Було проведено обстеження 2-х кіосків під назвою «Чудо-піч»

- 2.1. Кіоск за адресою мікрорайон Ювілейний через дорогу від ринку «Північний». Даний кіоск зареєстрований в Єдиному Державному реєстрі операторів ринку харчових продуктів. Куточок споживача відсутній. Провести обстеження по дотриманню вимог чинного законодавства щодо показників якості та безпеки харчових продуктів не вдалося, в зв’язку з тим що реалізатор, яка працювала в цей день не змогла надати документів на продукцію, пояснивши, що вона сьогодні працює перший день на цій точці. Зв’язатись із підприємцем не змогла.

- 2.2. Кіоск за адресою вул. Енергетиків через дорогу від автовокзалу. Даний кіоск зареєстрований в Єдиному Державному реєстрі операторів ринку харчових продуктів, але ж провести обстеження по дотриманню вимог чинного законодавства щодо показників якості та безпеки харчових продуктів не вдалося, в зв’язку з тим що реалізатор, яка працювала в цей день закрила кіоск перед нами, пояснивши, що їй потрібно терміново забрати товар із автобуса, який приїхав з Рівного. Зв’язатись із підприємцем не вдалося.

-  3. ФОП «Воронюк Євгенія Миколаївна». Кіоск «Шаурма».

Кіоск знаходиться за адресою: мікрорайон Вараш, біля буд. №18, який зареєстрований в Єдиному Державному реєстрі ринку харчових продуктів. Асортимент продукції: шаурма різних видів, хотдоги і інше. Санітарний стан в кіоску задовільний (всі поверхні такі, що добре піддаються дезінфекції), дезрозчином кіоск забезпечений. Холодильним обладнанням кіоск забезпечений, але ж термометрів не має, тому простежуваності температурного режиму не ведеться. Вода в кіоску привозна – в каністрах. Продавець на день перевірки була в спецодязі, надала особову медичну книжку з відмітками про обстеження. В кіоску наявний рукомийник для особистої гігієни персоналу. На складові продукції, яка виготовляється не було надано супровідних документів. Не були представлені експертизи лабораторних досліджень продуктів.

4. ФОП «Журба Світлана Петрівна». Піцерія «Моменто-піца».

Піцерія знаходиться за адресою: проспект Шевченка, 9б, м. Вараш. Зареєстрована в Єдиному Державному реєстрі операторів ринку харчових продуктів. Обладнаний куточок споживача. В асортименті: напої, морозиво, піца. Вода гаряча і холодна проточна. Продавці забезпечені спецодягом, одноразовими рукавичками, особистої медичної книжки були надані. Санітарний стан задовільний. Підлога, стеля, стіни, стойки, столи, стелажі виготовлені з матеріалів, які легко піддаються миттю та дезінфекції.

Продукти зберігаються відповідно до вимог, на сировину наявні документи, що засвідчують їх походження та безпеку. Є місце для особистої гігієни працюючих. Холодильного обладнання в достатній кількості, продукти зберігаються відповідно до вимог із дотриманням товарного сусідства та температурного режиму.

5. ФОП «Кущик Людмила Сергіївна», ринок МПП «Ринок», вул. Енергетиків, 3, м. Вараш.

В даного підприємця на ринку є дві точки з вуличною їжею, та одна біля входу в приміщення автовокзалу. В асортименті продукції, яка реалізовується є чебуреки, біляші, пиріжки з різними начинками, інші хлібопекарські вироби, напої, кондвироби. Виробництво борошняних виробів здійснюється в цеху, який зареєстровано в Єдиному Державному реєстрі операторів ринку харчових продуктів.

При відпрацюванні вуличних точок торгівлі подивились ще дві: мобільна кав’ярня «Бартас» за адресою м-н Вараш біля буд.18 та мобільна кав’ярня «Маргаріта»» за адресою проспект Шевченка біля буд.11. Продавці на поставлені їм запитання нічого не відповіли мотивуючи це тим, що вони перший день на роботі. За телефоном, який зазначено на пересувних машинах вдалося вияснити що тимчасові потужності належать ФОП «Блищик Володимиру Павловичу», який погодився на зустріч для вирішення питань щодо приведення надання послуг мобільних кавярень до вимог чинного законодавства.      

На всіх торгових точках з продавцями було проведено роз’яснюючу роботу по питаннях дотримання вимог операторами ринку з виробництва та обігу харчових продуктів. На всі точки було роздано контактні телефони спеціаліста Держпродспоживслужби для вияснення та вирішення питань по усуненню виявлених недоліків.

       Начальник Володимирецького районного управління

       Головного управління Держпродспоживслужби в

       Рівненській області  О.М. Петрук