До відома учасників антитерористичної операції !

Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Вараської міської ради повідомляє, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року № 1057 «Про затвердження Порядку проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції гідності» наказом начальника управління від 08 листопада 2018 року № 48 до переліку суб’єктів надання послуг із психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності включено дочірнє підприємство «Санаторій «Верховина» закритого акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця», яке знаходиться в с. Сойми Міжгірського району Закарпатської області.

Санаторій «Верховина» розташований в серці Карпат – в високогірній зоні «Верховина». Через територію санаторію протікає гірська річка Репінка, яка впадає в повноводну річку з назвою Ріка. В 30 км від оздоровниці знаходиться відоме Синєвирське озеро, яке називають «морським оком» Карпатських гір. На тій же відстані грає чистими струменями дивовижний водоспад Шепіт.

«Верховина» почала роботу в 1950 році. Два спальних корпуси мають 2-х та 3-хмісні номери. Організоване трьохразове харчування по системі комплексного та замовного меню. Влітку відпочиваючі можуть відвідувати піщаний облаштований пляж на річці Ріка.

Лікувальною спеціалізацією санаторію є захворювання шлунково-кишкового тракту і патологія обміну речовин. Лікувальні властивості мінеральних вод курорту Сойми відомі ще з XVIII століття. Соймівське джерело з водами «Келечинська» та «Сойми» розташовані на території оздоровниці. В них містяться сульфіди, хлориди і карбонати заліза, натрію, кальцію та інших, необхідних людському організму елементів. Вода використовується і для пиття, і для прийняття ванн та інших гідротерапевтичних процедур. Оздоровленню сприяє чисте гірське повітря.

Приємний відпочинок та ефективне лікування в «Верховині» можна поєднувати з туризмом (екскурсії, поїздки в сусідні Угорщину та Словаччину, рибалка, «тихе полювання» в лісах), а також з катанням на гірських лижах. Дві гірськолижні траси з бугельними підйомниками діють за 25 км від оздоровниці, в селі Пилипець.