Повідомлення про реєстрацію колективних договорів

Упродовж жовтня - грудня 2018 року управлінням праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Вараської міської ради здійснено повідомну реєстрацію колективного договору Вараської гімназії та зміни до колективного договору Кузнецовського міського комунального підприємства.

Водночас звертаємо увагу керівників підприємств, установ, організацій. голів профспілкових організацій та представників трудових колективів повідомляємо, що відповідно до ст.2 Закону України «Про колективні договори та угоди» на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності і господарювання, які використовують найману працю і мають право юридичної особи повинні укладатися колективні договори.

Обов’язковість укладання колективного договору також закріплена нормами ст.17 Кодексу законів про працю України де зазначено, що на новоствореному підприємстві колективний договір укладається в тримісячний строк після реєстрації підприємства, установи, організації.

Поряд з цим, статтею 17 ЗУ «Про колективні договори і угоди» передбачена відповідальність сторін за ухилення від участі в переговорах, щодо укладення, внесення змін чи доповнень до колективного договору, угоди.

Консультації та методичну допомогу щодо змісту колективного договору та процедури його укладання і реєстрації можна отримати у відділі праці, охорони праці та соціально-трудових відносин управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Вараської міської ради, м - н Будівельників 1, каб.8, або за тел.2-38-15.