Проведення індексації пенсій у 2019 році

Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Вараської міської ради повідомляє, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 лютого 2019 року № 124 «Питання проведення індексації пенсій у 2019 році» перерахунок пенсій згідно з Порядком проведення перерахунку пенсій відповідно до частини другої статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», проводиться із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії, в розмірі 1,17.

 

У разі, коли розмір підвищення в результаті перерахунку пенсії, зазначеного у цьому пункті, не досягає 100 гривень, встановлюється доплата до пенсії у сумі, що не вистачаєдо зазначеного розміру, яка враховується під час подальших перерахунків пенсії.

Особам, які отримують пенсію, призначену відповідно доЗакону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» в розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, який був затверджений на 1 січня 2019 року,   встановлена одноразова доплата до пенсії.

Розмір такої одноразової доплати складає 2410,17 грн. (прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, станом на 1 січня 2019 року (1497 грн.) помножений на коефіцієнт 1,61).

Виплата одноразової доплати до пенсії проводиться рівними частинами у березні та квітні 2019 року ( у березні – 1205,09 грн. у квітні – 1205,08 грн.).

Одноразова доплата до пенсії проводиться для осіб, які отримують пенсію, призначену відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та мають страховий стаж, передбаченийабзацом першимчастини першої статті 28 цього Закону, розмір пенсій яких з урахуванням передбачених законодавством надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, сум індексації та інших доплат до пенсії (крім пенсії за особливі заслуги перед Україною та доплати до пенсії окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною) станом на 1 березня 2019 р. не перевищує мінімального розміру пенсії за віком.

Сума одноразової доплати до пенсії не включається до середньомісячного сукупного доходу сім’ї під час розрахунку розміру житлової субсидії та під час визначення права на надання пільг окремим категоріям громадян.