Рятувальники черговий раз звертаються до громадян дотримуватись правил пожежної безпеки у побуті

Незважаючи на заходи, які вживаються Державною службою України з надзвичайних ситуацій щодо попередження пожеж, травмування та загибелі людей, з початку року на території України виникло 5715 пожеж. Основна кількість пожеж, а саме 3763 виникло у житловому секторі. На пожежах загинуло 318 осіб, отримали травми 197 осіб.

Аналіз свідчить, що найчастішими причинами виникнення пожеж є: необережне поводження з вогнем, порушення правил монтажу та експлуатації печей, газового обладнання, порушення правил монтажу та експлуатації електроустановок, пустощі дітей з вогнем.

Основними причинами пожеж у житлових будинках (квартирах) являються:

  • Необережне поводження з вогнем (використання відкритого вогню, піротехнічних виробів, свічок тощо).
  • Несправність чи неправильна експлуатація приладів опалення.
  • Порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електропобутових приладів.

Аби не допустити виникнення пожежі, Вараський міський сектор Головного управління ДСНС України у Рівненській області закликає дотримуватись правил пожежної безпеки у побуті та нагадує основні:

  • Вчасно проводьте ревізію електропроводки, утримуйте в справному стані розетки, вимикачі, рубильники та інші електроприлади.
  • Не паліть у ліжку та будь-яких інших житлових приміщеннях.
  • Йдучи з будинку, слід вимикати побутову техніку, не залишати ввімкненими електроприлади, які працюють в режимі очікування.
  • Виконуйте заходи безпеки при користуванні пічними приладами, якщо ви користуєтесь пічним опаленням, то необхідно перед початком, а також протягом усього опалювального сезону очищати димоходи та печі від сажі, біля кожної печі, плити чи грубки перед топковим отвором на підлозі прибити металевий лист розміром не менше 0,5 на 0,7 м.

Пам’ятайте самі та навчіть своїх дітей, що постійне виконання правил пожежної безпеки – запорука збереження людських життів та матеріальних цінностей!

Вараський міський сектор

Головного управління ДСНС

України у Рівненській області

Ігор ШЕВЧУК