Безоплатна правова допомога в умовах воєнного стану

У воєнний час може виникнути безліч запитань, серед яких найпоширенішими є:

На всі ці та інші запитання можуть відповісти юристи системи Безоплатної правової допомоги (БПД), що оперативно надають відповіді, консультують, радять як вирішити ту чи іншу правову проблему.

Як отримати безоплатну правову допомогу?

Допомога онлайн

Єдиний номер контактного центру системи: 0 800 213 103 в умовах воєнного стану є найоперативнішим і найдоступнішим способом отримання правової інформації. За цим номером надаються консультації та роз’яснення з правових питань, додаткові відомості про надання безоплатної правової допомоги тощо. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України безкоштовні.

Номер для дзвінків з-за кордону +38 (044) 363 10 41 (вартість дзвінка з-за кордону за тарифами вашого оператора зв’язку).

Отримати правову допомогу можна також за допомогою дистанційних сервісів у кабінеті клієнта на сайті системи БПД, у мобільних застосунках "Безоплатна правова допомога" або "Твоє право", у месенджерах та Вайбер. Перейти до онлайн сервісів системи БПД можна за посиланням.

Аби українці були в курсі актуальних правових норм, у посиленому режимі юристи системи БПД працюють над наповненням довідково-інформаційної платформи правових консультацій WikiLegalAid, що розміщена за адресою. Ця платформа містить роз’яснення  щодо прав громадян та порядку їх реалізації; зразки документів; посилання на судову практику.

legalaid

 

Дистанційні консультації 

Працівники системи БПД продовжують забезпечувати роботу консультаційних пунктів доступу до правової допомоги у приміщеннях органів державної влади, місцевого самоврядування, соціального захисту нанесення, відповідних спеціалізованих установ, місцях компактного розміщення внутрішньо переміщених осіб, у тих регіонах, де не ведуться бойові дії.

Подивитися розташування, номери телефонів та актуальну інформацію про режими роботи бюро правової допомоги можна на мапі, яка регулярно оновлюється. Там же можна дізнатися графік роботи консультаційних пунктів (дату та час проведення прийому осіб).

278035699 574774816901027 2551508264021950834 n

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! TelegramViber Приєднуйтесь!