Як жителям Вараської громади бути ще більш енергоефективними у побуті?

За останні місяці Україна неодноразово стикалася з ракетними ударами по енергетичній інфраструктурі, що призводило до відключень електроенергії, і навіть – довготривалих блекаутів. І хоч наразі відновлено повноцінне енергопостачання, необхідність ощадливого споживання енергетичних ресурсів кожним українцем досі є актуальною й навіть набуває приорітетності. 

Пам'ятаємо, що використання енергоефективних технологій допомагає нам зменшувати витрати енергії й водночас дбати про довкілля. Пам'ятаємо, що збереження ресурсів – це крок до сталого розвитку нашої країни.

Ось декілька простих порад, які допоможуть заощаджувати енергетичні ресурси ще більше:

  • Нарізайте продукти дрібними шматочками – так вони готуватимуться швидше;
  • Кип’ятіть у чайнику рівно таку кількість води, яка необхідна;
  • Використовуйте спеціальні насадки (розсіювачі) на крани, щоб зменшити витрати води;
  • Не закривайте радіатори одягом і меблями, залиште біля них вільний простір;
  • Не залишайте в розетці "підзарядку" – вона споживає енергію навіть після відключення смартфона;
  • Вимикайте побутові прилади повністю із розеток;
  • Купуйте побутову техніку й електроніку з низьким енергоспоживанням – класів А+, А++, та навіть А+++. Інформація про споживання електроенергії вказується в інструкції до застосування побутового приладу.

Чим більше ми заощаджуємо, тим більш процвітає країна. Відповідальне використання ресурсів є важливою умовою для підвищення рівня життя суспільства. Енергоефективність – це запорука нашого майбутнього.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!