Хто не зможе пройти санаторно-курортне лікування у 2023 році?

Відповідно до Закону України "Про Державний бюджет України на 2023 рік", а саме його прикінцевих положень, призупинено дію деяких пунктів нормативно-правових актів на 2023 рік, зокрема тих, що стосуються санаторно-курортного лікування.

Отже, у 2023 році не зможуть пройти санаторно-курортне лікування:

  • інваліди війни, учасники бойових дій, учасники війни, члени сімей загиблих захисників і захисниць України, згідно із ЗУ "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту";
  • учасники ліквідації аварії на ЧАЕС ІА категорії, особам з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з аварією на Чорнобильській АЕС 1Б категорії та діти з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з аварією на Чорнобильській АЕС, згідно із ЗУ "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".

Одночасно повідомляємо, що в зв’язку з відсутністю коштів для виплати компенсації замість санаторно курортної путівки за бюджетною програмою "Соціальний захист громадян, які потрапили у складні життєві обставини", дана виплата у 2023 році фінансуватись не буде.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!