• Головна
  • Офіційна інформація
  • Інформація про проведені інформаційно-роз’яснювальні бесіди прокурорами Вараської окружної прокуратури з директорами навчальних закладів

Інформація про проведені інформаційно-роз’яснювальні бесіди прокурорами Вараської окружної прокуратури з директорами навчальних закладів

Прокурорами Вараської окружної прокуратури проведено інформаційно-роз’яснювальні бесіди з директорами навчальних закладів району на тему одноразової виплати грошової допомоги при завершенні навчання дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування.

Так, директорам роз’яснено, що повноваження щодо виплати зазначеної допомоги державою делеговані саме навчальним закладам, у яких навчаються конкретні діти-сироти чи діти, позбавлені батьківського піклування.

Частинами 7 та 9 ст. 8 Закону № 2342-IV передбачено, що випускники навчальних закладів із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечуються за рахунок навчального закладу або відповідної установи у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, одягом і взуттям, а також одноразовою грошовою допомогою в розмірі не менше шести прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку.

Таким чином, усі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, незалежно від форми їх утримання та виховання гарантовано перебувають на повному державному утриманні та мають право на отримання одноразової грошової допомоги згідно вказаного Закону. 

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!