До 1 липня жителі області отримають повідомлення - рішення про нараховані суми податку на нерухомість

Нагадуємо, що до 1 липня громадяни – власники житлової нерухомості, отримують податкове повідомлення – рішення, в якому буде зазначена сума та реквізити для сплати податку на нерухомість. Сплатити вказану суму необхідно буде протягом 60 днів із дня вручення такого повідомлення.

Звертаємо увагу, що у поточному році громадяни сплачують податок на нерухомість за базовий 2016 рік. Ставка податку  встановлюється органами  місцевої влади та самоврядування. База оподаткування об'єктів житлової нерухомості зменшується на пільгові метри :

- для квартири/квартир незалежно від їх кількості – на 60 м.кв;

- для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – на 120м.кв;

- для різних типів об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (наприклад квартира + будинок) – на 180 м.кв.

Громадянам, які мають житлову нерухомість, площа якої перевищує зазначені пільгові метри необхідно звернутися до податкової для проведення звірки даних щодо нерухомості для правильного нарахування податку та отримання податкового повідомлення – рішення.

Крім того, з 1 січня 2016 року діє норма, відповідно до якої, за наявності у власності платника податку об’єкта (об’єктів) житлової нерухомості, у тому числі його частки, що перебуває у власності фізичної чи юридичної особи — платника податку, загальна площа якого перевищує 300 кв. м (для квартири) та/або 500 кв. м (для будинку), сума податку збільшується на 25000 грн. на рік за кожен такий об’єкт житлової нерухомості (його частку).

 Сарненська ОДПІ (Варашське відділення)