Про роботу міського відділу ДРАЦС за 6 місяців 2017 року

За 6 місяців 2017 року Вараським міським відділом ДРАЦС було зареєстровано 504 актових записи цивільного стану, що на 35 актових записів менше, ніж за три місяці 2016 року.

Народжень – 268, на 5 діток народилось менше, ніж за аналогічний минулого року. З них 129 дівчаток та 139 хлопчиків, три пари двійнят. 5 діток зареєстровано по частині 1 ст.135 Сімейного кодексу України (реєстрація народження дитини, коли мама не перебуває в шлюбі і батько не виявив бажання визнати батьківство над своєю дитиною), над 3 дітьми визнано батьківство (коли батьки не перебувають в шлюбі але по спільній заяві батьків визнано батьківство над дитиною).

Найпопулярніші імена – Артем, Назар, Богдан, Андрій та дівчаток – Анастасія, Злата, Вікторія, Софія. Рідковживані – Остап, Захарій, Веніамін, Ігнат, Меланія, Аліса, Еліна, Естер.

За даний період було зареєстровано народжень та видано свідоцтв про народження 120 немовлят в пологовому будинку міста, та 120 діток зареєстровано за місцем проживання батьків.

Шлюбів – 85, що на 22 шлюби менше, ніж в минулому році. 9 шлюбів зі скорочення місячного терміну, 7 в зв’язку з вагітністю нареченої та 2 шлюби в зв’язку з тим, що нареченого військовий комісаріат призвав на строкову службу.

17 розірвань шлюбу, з них 14 по спільній згоді подружжя та 3 за рішенням суду, яке вступило в законну силу до 27.07.2010 року. Це на три актові записи про розірвання шлюбу менше, ніж в 2016 році. Зменшення актових записів про розірвання шлюбу регламентується тим, що відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану», який вступив в законну дію з 27 липня 2010 року, «документ , що засвідчує факт розірвання шлюбу судом, є рішення суду про розірвання шлюбу, яке набрало законної сили», тобто відділ державної реєстрації актів цивільного стану свідоцтво про розірвання шлюбу вже не видає та не проставляє штамп в паспортні документи громадян про розірвання шлюбу.

Зміни імені фізичної особи – 10, з них 8 змін прізвища та 2 зміни імені, що на 1 зміну більше, ніж в минулому році.

Смертей – 124, що на 3 смерті менше, ніж в минулому році.

 

Начальник відділу О.О.Комаринська