Офіційні трудові відносини – запорука впевненості у завтрашньому дні

З метою поширення серед жителів міста Вараш відомостей про соціальні гарантії, передбачені у трудовому законодавстві, ризики виплати неофіційної заробітної плати та роботи в тіньовому секторі економіки, у Кузнецовському міському центрі зайнятості днями відбувся семінар «Легальна зайнятість» для безробітних, які перебувають на обліку в пошуках роботи.

 

 

Участь у заході взяла начальник відділу праці, охорони праці та соціально — трудових відносин управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Вараської міської ради Ольга Шевчук, яка акцентувала увагу присутніх на питанні легалізації „тіньової” зайнятості та наголосила про передбачену чинним законодавством відповідальність в разі приховування відомостей про перебування в трудових відносинах не тільки працедавців, а й нелегально працюючих.

 

Під час заходу присутнім була надана інформація щодо наслідків тіньової зайнятості. «Кожен громадянин, який влаштовується на роботу, повинен пам'ятати, що отримання заробітної плати «в конверті» сьогодні позбавляє його в майбутньому соціального захисту у разі безробіття, тимчасової втрати працездатності, нещасного випадку на виробництві, захисту від незаконного звільнення, права на відпустки. Для забезпечення свого майбутнього, найманий працівник повинен вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин шляхом укладення трудового договору,» - зазначила у своїй промові начальник відділу активної підтримки безробітних Руслана Ярощук.

По закінченню фахівець центру зайнятості наголосила, що легальна зайнятість – це, насамперед, захист соціальних та трудових прав і гарантій громадян. Якщо людина дбає про своє майбутнє, майбутнє держави, а відтак – майбутнє своїх дітей та онуків, то вона повинна свідомо та відповідально ставитися до свого легального працевлаштування.

 

Начальник відділу Кузнецовького міського центру зайнятості

Ярощук Р.В.