Удосконалено порядок призначення та надання населенню житлових субсидій

Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Вараської міської ради  інформує про те, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18.08.2017 № 609 „Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» удосконалено порядок призначення та надання населенню житлових субсидій.

1.Передбачено під час здійснення розрахунку субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг у травні для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді, враховувати доходи за третій – четвертий квартали попереднього року, а при розрахунку субсидії на опалювальний сезон у жовтні  - на підставі доходів за перше півріччя поточного року.

Звертаємо увагу на те, що змінюється період отримання доходів лише при призначенні субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, при призначенні субсидії для відшкодування витрат на придбання твердого палива і скрапленого газу враховуються доходи за попередній календарний рік.

2.При призначенні субсидії на наступний термін відтепер враховуватиметься наявність простроченої понад два місяці заборгованості з оплати послуг, якщо загальна її сума перевищує двадцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян  (340,0 грн.).

3.Передбачено, що субсидія не може призначатися одночасно за місцем реєстрації особи та місцем її фактичного проживання.

Якщо у Вас виникнуть додаткові питання, то відповіді на них Ви можете отримати в управління праці та соціального захисту населення адресою: майдан  Незалежності, 1 або за телефоном 24599, 22379.