Інформація щодо відшкодування вартості пільгового проїзду

Згідно з п.19 ч.1 ст.20 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» громадяни, віднесені до категорії 1 та 2 осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, мають право на 100% або 50% знижку вартості проїзду один раз на рік до будь-якого пункту України і назад автомобільним, або повітряним, або залізничним, або водним транспортом.

 

 

Рішенням міської ради від 06.04.2017 № 615 «Про внесення змін до рішення міської ради від 23.12.2016 №496 «Про затвердження Програми соціальної допомоги в місті Вараш на 2017 рік» затверджено Порядок відшкодування вартості пільгового проїзду.

Відшкодування видатків за проїзд за поточний рік громадянам здійснюється за умови подання заяви та усіх необхідних документів до 20 грудня поточного року. При цьому сума відшкодування вартості проїзду залізничним транспортом не повинна перевищувати вартості проїзду у плацкартному або купейному вагоні швидкого поїзда, а також у вагонах другого класу швидкісного поїзда. Підтвердними документами, що засвідчують вартість понесених витрат у зв'язку з проїздом на автомобільному транспорті, є розрахункові документи відповідно до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг".

При проїзді за межі України знижка з вартості квитка надається до прикордонної станції України. Слід зазначити, що чинним законодавством не передбачено відшкодування вартості плати за надані в поїзді послуги, зокрема, за користування постільною білизною (разом із податком на додану вартість).

За консультацією та більш детальною інформацією можна звернутися до управління соціального захисту населення за адресою: майдан Незалежності, 1, каб.112, тел. 2-11-21.