Легальна зайнятість – наша впевненість у завтрашньому дні!

27 вересня в приміщенні Кузнецовського міського центру зайнятості відбувся черговий інформаційний семінар для шукачів роботи на тему «Легальна зайнятість». Його мета - підвищення обізнаності населення про всі негативні наслідки неофіційного працевлаштування.

Участь у заході взяла начальник відділу праці, охорони праці та соціально — трудових відносин управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Вараської міської ради Ольга Шевчук, яка зазначила, що питання легалізації трудових відносин на сьогодні є надзвичайно актуальним, адже існує чимало випадків, коли роботодавці уникають легального використання робочої сили, та не укладають передбачені законодавством трудові договори, та закликала присутніх бути відповідальними та добросовісними перед собою, суспільством та державою.

Учасники заходу дізналися про види шахрайства при працевлаштуванні. Неофіційний найманий працівник власноруч позбавляє себе права на зарахування періоду роботи до страхового стажу, згідно з яким обчислюється пенсія, матеріальної допомоги у разі настання безробіття, а також компенсації тимчасової непрацездатності. Безробітних ознайомили про особливості укладання трудового договору, цивільно-правової угоди, контракту та головні їх атрибути, переваги та недоліки.

На завершення начальник відділу активної підтримки безробітних міського центру зайнятості Руслана Ярощук закликала учасників семінару до легальної роботи, адже тільки така людина соціально захищена державою.  

 

 

Начальник відділу Кузнецовького міського центру зайнятості

Ярощук Р.В.