Вибір професії - справа непроста!

Кожній молодій людині рано чи пізно доводиться вибирати - чим він буде займатися в житті. Отже, постає питання, що ж впливає на його вибір. Будь-яка людина має власні уподобання та захоплення але частіше виходить, що схильності при виборі професії враховуються в останню чергу.

Для того щоб допомогти дітям розібратися в світі професій, розповісти про проблеми, пов’язані з вибором професії, підготувати підростаюче покоління до життя та праці, фахівці Кузнецовського міського центру зайнятості провели нещодавно для учнів 8- го класу загальноосвітньої школи №2 профорієнтаційну зустріч на тему «Вибір професії - справа непроста!».

Під час зустрічі фахівець центру зайнятості провела з школярами профорієнтаційне тестування, яке посідає важливе місце в системі професійної орієнтації. Результати тестування допомагають учням визначитися у майбутньому професійному напрямку. Завдяки такій роботі школярі дізнаються про рівень свого інтелекту, характер, здібності. А особливо про те, як використати власні індивідуальні можливості при виборі професії.

 

Серед різноманітних тестових методик найцікавішими для учнів виявилися диференційно-діагностичний опитувальник професійної спрямованості Клімова за результатами якого, переважна більшість учнівської молоді сьогодні обирає професії лікаря, інженера, вчителя не задумуючись про те, що на сьогодні пріоритетним в нашій країні є робітничі професії, такі як: перукар (перукар-модельєр), кухар, швачка, слюсар з ремонту автомобілів та інші професії будівельної галузі. Саме за цими професіями є попит на ринку праці та відповідно бракує кваліфікованих працівників цих професій, наголосила фахівець центру зайнятості Марія Кльок.

Сподіваємось, що молодь зробить правильний вибір свого майбутнього фаху, враховуючи рекомендації досвідчених фахівців Державної служби зайнятості.

 

Провідний фахівець з питань зайнятості

відділу активної підтримки безробітних М. Кльок