Вибір професії або як не помилитись

Кожен з нас у свій час вставав перед проблемою вибору майбутнього фаху. І, звичайно, всі ми розуміємо, що від результату цього вибору залежить все наше майбутнє життя. Сьогодні, коли на ринку праці з'являється все більше нових професій і спеціальностей, про які вчора ще ніхто не чув, вибір професії стає більш ніж складним.

 

 

Як розібратися в собі, як визначити до чого лежить душа, що я можу, що вмію, яка професія буде мене годувати все життя, завжди буде затребувана, високооплачувана? Всі ці питання розглядали фахівці Кузнецовського міського центру зайнятості разом з десятикласниками Варашської ЗОШ № 5 12 жовтня 2017 року на профорієнтаційних уроках на тему: «Вибір професії або як не помилитись!».

 

Провідний фахівець з питань зайнятості відділу активної підтримки безробітних Марія Кльок покроково підвела школярів до розуміння, що вибір професії – особиста справа кожного. Потрібно розвивати у собі якості, які притаманні обраній професії. А щоб сформувати в підлітків реальний погляд на вибір професії з урахуванням власних інтересів та здібностей, ознайомила їх з професіями, актуальними та затребуваними на ринку праці міста та регіону та акцентувала увагу на формулі вибору професії: «Хочу - можу — треба».

Особливу увагу старшокласників звернули на методику «Магелано Університет», сайт “Моя кар'єра”, за допомогою якого старшокласники можуть обрати в майбутньому напрямок навчання, пройшовши ліцензоване міжнародне тестування, навчальний заклад, отримати поради щодо написання резюме та проходження співбесіди тощо. Також батьки та вчителі можуть і для себе знайти багато корисної інформації аби допомогти дітям з вибором не тільки престижного але й затребуваного на ринку праці фаху.

Впродовж заходу оригінальним виявилося спілкування в режимі «запитання-відповідь». Тож, сподіваємося, що після спілкування фахівців центру зайнятості з випускниками, молодь буде відповідально ставитися до вибору свого майбутнього фаху.

 

Провідний фахівець з питань зайнятості

відділу активної підтримки безробітних М. Кльок